De Grote Prijs van Nederland gaat definitief door: de Grote Prijs van Nederland en VSBfonds gaan samenwerken. Dankzij de steun van VSBfonds is er weer een stevige basis gelegd voor het voorzetten van de 32-jarige Grote Prijs-traditie.

Directrice van de Grote Prijs, Susanne van Lieshout: “We kijken ontzettend uit naar de samenwerking met VSBfonds. Na een onzekere periode over het voortbestaan van de competitie krijgen we nu weer de ruimte om een nieuwe koers in te zetten op het gebied van talentontwikkeling en publieksparticipatie.”

Volgens directeur Bernt Schneiders van VSBfonds neemt de Grote Prijs als organisatie een belangrijke positie in binnen de keten van talentontwikkeling . “De Grote Prijs verbindt muziektalenten, muziekliefhebbers en de professionele muziekindustrie aan elkaar en heeft een grote community opgebouwd. Het gaat om een kruisbestuiving en uitwisseling van kennis en ervaring van totaal verschillende doelgroepen.”

De samenwerking past in het donatiebeleid van VSBfonds waarbij meer aandacht wordt gevestigd op populaire cultuurvormen zoals popmuziek. De Grote Prijs krijgt door de steun van VSBfonds kans om te innoveren binnen de bestaande wedstrijd en coachingsactiviteiten.

De Grote Prijs is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot meer dan een muziekcompetitie voor livemuziek. Met een historie van 32 jaar is de prijs een onuitputtelijke bron van muziektalent, en staat voor de ontwikkeling en begeleiding van amateur poptalent met professionele ambities. Winnaars als Typhoon, Eefje de Visser, Opgezwolle, Roosbeef, Lucky Fonz III, of langer geleden, Junkie XL en Total Touch, verdienden hier hun eerste sporen.

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. De inkomsten die jaarlijks vrijkomen uit het vermogensfonds krijgen een maatschappelijke bestemming. In de afgelopen vijfentwintig jaar steunde VSBfonds zo'n 40.000 projecten, samen goed voor een donatiebedrag van € 700 miljoen.