Na de komst van een nieuwe hoofdredactie voor VPRO 3voor12 Gelderland ging het snel. In een kennismakingsartikel gaven Syl Scheffel en Egbert Middelink in de zomer van 2016 aan in de toekomst te willen gaan samenwerken en onder meer Behind the Corner werd bij naam genoemd. Hoofdredacteur Meindert Bussink, tevens oud-hoofdredacteur van 3voor12Amsterdam, pakte de handschoen direct op en na enkele gesprekken was het drietal er snel uit.

"We hebben gekeken naar de mogelijkheden van een samenwerking met als doelstelling het stimuleren van de popcultuur in Gelderland. Behind The Corner specifiek vanuit de Achterhoek en 3voor12Gelderland vanuit de gehele provincie,” licht Scheffel toe. Middelink vult aan: “Behind The Corner richt zich als platform op achtergrondartikelen, columns en opinie. 3voor12Gelderland richt zich daarnaast ook op nieuwsartikelen en recensies. Binnen de beoogde samenwerking handhaven Behind The Corner en 3voor12Gelderland de eigen redactionele koers en identiteit, maar er ontstaat een uitwisseling van de artikelen bij elkaar op de site en op de sociale media."

Publicaties van 3voor12Gelderland over de Achterhoek worden gedeeld met Behind The Corner en de publicaties van Behind The Corner met 3voor12Gelderland. Voor de duidelijkheid worden de artikelen voorzien van elkaars logo’s en naamsvermelding van de auteurs. “Ook op organisatorisch vlak gaan we nauwer samenwerken,” weet Bussink. “Denk hierbij aan de planning van artikelen, de verdeling van schrijvers en fotografen en bij evenementen in de Achterhoek zoals Zwarte Cross, Mañana Mañana, Huntenpop, Hootchiekoe, Keifestival, Over de Top, Dag van de Achterhoekse Popmuziek, Bevrijdingspop Achterhoek, Popronde Zutphen, DjazzVibes et cetera kunnen we samen optrekken.”

Behind the Corner & 3voor12 Gelderland