Stichting Epop en Cultureel Platform Epe gaan intensief gaan samenwerken. Stichting Epop is met Epop in de Kerk richting Cultureel Platfrom Epe opgeschoven en Cultureel Platform Epe is met de Zomeravondconcerten richting Stichting Epop opgeschoven. Epop in de Kerk is de eerste gezamenlijke productie.

Meer dan trots is de organisatie op de programmering van Epop in de Kerk. De avond wordt geopend door Ruud Fieten, uitvinder, kunstenaar en singer songwriter uit Meppel. Daarna volgt Chantal Acda, de in België werkende Nederlandse zangeres. 

Zomeravondconcert
Sinds de zomer van 2002 organiseert Cultureel Platform Epe 3 à 4 zomeravondconcerten op unieke locaties in en rond Epe. De laatste jaren hebben de programmeurs van Cultureel Platform Epe en Stichting Epop daar onderling contact over en bespreken suggesties met elkaar. Het leek de organisatie daarom goed ook dit jaar gezamenlijk een zomeravondconcert te gaan organiseren.

Na de zomer volgt een evaluatie met Cultureel Platform Epe en gaan we verder vooruit kijken. Daarbij is het goed mogelijk dat meerdere partijen worden betrokken. Eerder meldden we al dat we in gesprek zijn met Wilhelminavereniging Epe en Epe on Ice. Intussen zijn er ook contacten met Maarten en de Rinaldo's, Groove Town en Paardenvierdaagse Epe.

Met zijn loepzuivere stem brengt Ruud Fieten ijzersterke liedjes die tussen folk, blues en country zitten. Hij deed mee aan Beste Singer Songwriter van Nederland en in 2016 stond hij op Eurosonic. Hij heeft een ep IN ORBIT uitgebracht.

Chantal Acda komt naar Epop in de Kerk met het Belgisch mannenkoor Arc Sonore. De zang wordt daarbij ondersteund door euphonium en percussie. Dit zeer speciale project is voor het eerst in volledige bezetting in Nederland te bewonderen. Chantal Acda legt op dit moment de laatste hand aan haar nieuwe album.

Epop in de Kerk is op zaterdag 1 april, de deuren openen 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10 en zijn te koop bij Wijnkoperij Kroese of online via de websites van Stichting Epop en Cultureel Platform Epe. Aan de deur € 15,00.

Stichting Cultureel Platform Epe
Hoewel al langer actief is Stichting Cultureel Platform Epe in 1998 officieel geworden. CPE, zoals zij vaak wordt afgekort organiseert zomeravondconcerten en concerten in Grote Kerk Epe. Daarnaast is er in het winterprogramma ook ruimte voor oa. theater en kindervoorstellingen.