Relaxte beats die je meenemen door de transitie van eenzaamheid naar samen zijn. Op de 3 nummers tellende ep 'Transitions' die 1 maart uitkomt, neemt LowaddictsSoundsystem je mee door een emotionele reis. Het dj/producersduo is afkomstig uit Haarlem/Arnhem en bestaat uit Dillan Sondervan en Maaike van der Weide. 'Transitions' is een opmaat naar het debuutalbum die in de planning staat voor september 2017.

De ep Transitions staat voor veranderingen. De verandering van eenzaam naar samen zijn, maar ook van zelfstandigheid naar samenwerking, de zoektocht naar een eigen sound en deze ook gevonden hebben.

In de track ‘Solitary’ wordt de eenzaamheid bezongen. Met de sombere vocals en een dromerige sound is het een breekbaar nummer, dat extra wordt benadrukt door het klokkenspel in de bridge. De track ‘Transitions’ heeft een vrolijkere vibe die de veranderingen symboliseert. ‘Together’ is de vrolijkste van de drie en staat voor de samenwerking en het samen zijn.

Bij elk nummer van de ep zijn samen beslissingen genomen qua arrangement, klankbeeld en instrumentatie. Hieruit blijkt dat ze elkaar goed aanvullen en echt hun eigen sound hebben gevonden.

Transitions is een opmaat naar het debuutalbum die in de planning staat voor september 2017. Doordat Dillan en Maaike hun sound en slag hebben gevonden zijn ze klaar voor de stap naar een debuutalbum. Daarom zal Transitions geen aparte release show hebben en zal deze niet fysiek worden uitgebracht maar alleen digitaal.

LowaddictsSoundsystem, bestaande uit Dillan Sondervan en Maaike van der Weide, is een producersduo dat het zelfbenoemde genre Trip-Hop House maakt. LowaddictsSoundsystem is een verwijzing naar het Lowlands festival. Als trouwe bezoeker van het festival ontdekte Dillan dat er niet alleen verschillende muziekstijlen naast elkaar, maar ook door elkaar gemixt kunnen worden. Deze invloeden zijn dan ook terug te vinden in de muziek van Dillan en Maaike: een mix van Underworld, Bonobo, Deadmau5 en Moderat.

Als elektronische live act laten Dillan en Maaike op het podium zoveel mogelijk live gebeuren. Dit door bijvoorbeeld zelf synths te bespelen via Ableton push, een Nord Lead 4, live gitaar, vocals en gast muzikanten die meespelen.