De Ermelose rockband Backgammon presenteert 10 februari haar debuutalbum in Paradiso, Amsterdam. De bijkomende logistieke problemen heeft Backgammon vast voor het publiek opgelost: stap in Ermelo of Harderwijk de bus in richting de hoofdstad.

"De reacties zijn overweldigend" aldus zanger Thijs van der Meulen. "Al 70 mensen hebben zich bij ons aangemeld, waarmee de touringcar gevuld is. Het wordt net een schoolreisje." De aanmeldingen voor een tweede bus zijn nu geopend.

Backgammon brengt het gelijknamige album wereldwijd uit met de Amsterdamse platenmaatschappij TCBYML. "We hebben al drie singles van het album uitgebracht en die zijn erg goed ontvangen. Niet alleen online worden ze veel geluisterd, maar ook de radio pikt ons goed op. Van Duitsland tot de Verenigde Staten, overal lijkt airplay vandaan te komen." Nederland blijft niet achter, de band speelde recent nog live bij 3FM en Radio 2.

De van de Herman Brood Academie afkomstige band laat op hun self-titled debuutalbum duidelijk hun inspiratiebronnen horen: Tom Petty, Neil Young en Oasis. Het album is in de Mailmen studio’s in Utrecht opgenomen door Martijn Groeneveld (Dotan, Blaudzun en John Coffey), het artwork komt uit de familie-archieven.

Backgammon werd in 2014 door 3FM en 3voor12 gekozen tot Hollandse Nieuwe en in 2015 behaalden ze de 2e plaats bij de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen jaar trad de band meer dan 50 maal op, zowel in Nederland als in de UK en België. In de zomer stonden ze op diverse festivals in Nederland en België en in het najaar waren ze een van de meest geboekte bands van Popronde 2016. De eerdere singles 'Gun In The Yard', 'Oh Yeah!' en 'Through The Back Of My Head' deden het goed bij Indie XL in de Indie Chart en kwamen in de Spotify New Music Friday NL.

Na al die jaren is het nu dan eindelijk tijd voor het debuutalbum. Thijs: "Het heeft even geduurd inderdaad. Door zoveel live te spelen ontwikkelen de nummers. Het was een lange zoektocht naar iemand die dit op precies de juiste wijze vast kon leggen." De plaat is opgenomen en geproduceerd door Martijn Groeneveld (Dotan, Blaudzun en John Coffey) en komt uit op lp, cd en online.

Op vrijdag 10 februari staat Backgammon in Paradiso, Amsterdam. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Interesse om ook de bus richting de hoofdstad in te stappen? Neem contact op via de Facebookpagina van de band.