Zaterdag 23 september 2017 is de zevende editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Op 21 culturele locaties, verspreid over het centrum en het Honigcomplex in Nijmegen, is er een speciaal programma te zien. Het festival trapt af met het Edison-winnende project Happy Camper en verder is er in de muzikale line-up onder meer Dan Hair en Red Shoe Sessions. De Kunstnacht sluit af met een afterparty in Doornroosje in samenwerking met Down The Rabbit Hole.

De locaties hebben op zaterdag 23 september een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. De zevende editie biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. Aan deze zevende editie nemen 42 partijen deel.

Opening
De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend in Concertgebouw De Vereeniging met een spetterend optreden van het Edison-winnende project Happy Camper van Job Roggeveen, vertolkt door niemand minder dan Marien Dorleijn (Moss) & Pien Feith. De show van Happy Camper is de allereerste preview van het nieuwe album Gravity.

Muziek
Andere muziek die te horen is tijdens de Nijmeegse Kunstnacht komt van onder meer Power to the Pipo (Mariënburgplein), Red Shoe Sessions (Theater VIER), Dan Hair (St. Nicolaaskapel), Dumb en Dumber (De Smeltkroes, Honigfabriek) en Stefanie Janssen & Mo van Hal (Dziga, Honigfabriek). 

Nachtfeest
De Kunstnacht sluit vanaf 23:00 uur af met een Nachtfeest in Doornroosje in samenwerking met Down The Rabbit Hole. Het feest is een mix van muzikale performances, theateracts en dj’s overgoten in de sfeer en het decor van Down The Rabbit Hole. De eerste bevestigde artiesten zijn Discos Horizontes & Jamaican Jukebox, de Afrikaanse band Togo All Stars en Down The Rabbit Hole-Residents Groefmeester K en Thud Hola.

Start kaartverkoop
Tickets voor de Kunstnacht zijn verkrijgbaar via www.nijmeegsekunstnacht.nl/tickets. Bezoekers van de Kunstnacht met een combi-ticket (€18) hebben toegang tot het nachtfeest in Doornroosje. Daarnaast is er een beperkt aantal exclusieve kaarten beschikbaar voor het nachtfeest. Op de avond zelf is er ook kaartverkoop aan de deur op vier locaties: LUX, Doornroosje, Vereeniging en STOOM.