Op zondagmiddag 3 en 10 september 2017 is de negende editie van Festival De Oversteek. Op 22 sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord zijn zo’n 50 acts en voorstellingen in alle kunstdisciplines te zien.

Festival De Oversteek nodigt artiesten uit alle disciplines uit om vaak nieuw werk te presenteren op unieke locaties: waalstrandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, tuinen, dijkhuisjes, forten en ateliers. De Kift tovert met zijn fanfarepunk een boerenschuur om tot popzaal. Het Vlaamse Bony King speelt Americana in een boomgaard, en iET & Conny Janssen Danst is te zien in een botenloods. Er zijn ook optredens van o.a. bFAKE (met DJ DNA, ex-Urban Dance Squad), Estafest (met gitaarvirtuoos Anton Goudsmit, o.a. New Cool Collective), De Wolven en drie jonge auteurs afgevaardigd door Literair Productiehuis Wintertuin.

Atelier TAW
In 2017 is de eerste editie van Atelier TAW: de werkplaats voor dans en theater van Festival De Oversteek. Alle makers laten zich inspireren door natuur en cultuurhistorie ter plekke, en het omringende landschap. Zij presenteren het resultaat, een nieuwe productie van zo’n 20 minuten, op beide festivaldagen.

Expeditie Noord
In 2017 is de tweede editie van Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy nemen publiek op sleeptouw en betrekken het in hun interpretatie van het landschap. Er zijn wandelingen van een half uur op beide festivaldagen.

Kinderprogramma, rondleidingen en meer
Voor jonge overstekers is er genoeg te beleven: er zijn aansprekende kindervoorstellingen van onder meer Kletskous en leuke doe- en speelactiviteiten. Er zijn rondleidingen, zoals de bezichtiging van Landgoed Doornik in samenwerking met Open Monumentendag en een wildplukwandeling van Ellen Mookhoek.

Kaartverkoop
Tickets voor Festival De Oversteek zijn te koop op festivaldeoversteek.nl. Dagkaarten voor 3 september kosten € 12,50, voor 10 september € 17,50. Een passe-partout kost online € 25,-.