Het jaarlijkse Smkmrkt Pinksterfestival zet koers richting een popfestival, met zowel gevestigde Nederlandse namen als aanstormende acts uit binnen- en buitenland. SMKMRKT vindt plaats in het Pinksterweekend op 3, 4 & 5 juni bij de Cultuurspinnerij De Vasim Nijmegen en is dit jaar voor het eerst gratis te bezoeken.

The Kik, bekend als huisband van De Wereld Draait Door, komt naar Nijmegen met hun derde plaat op zak. De meest romantische troubadour van Nederland, Lucky Fonz III, zal zijn mooiste liedjes ten gehore brengen. Verder staat er een flinke dosis soul, funk en hiphop op het programma van Rilan & The Bombardiers, John Frost en Leeways. Ook is er ruimschoots plek voor avontuurlijke en exotische geluiden van bands als Transito, Blue Marble, de Addisababband (DEN), Bersama en De Skaggerz.

NYMA Pinkstermarkt
De kleurrijke markt is het middelpunt van het festival. Hier kan er naar hartenlust geshopt worden bij deelnemende Smaakmakers. Om nog meer diversiteit te creëren is er tijdens deze editie ook een vlooienmarktgedeelte. Particulieren kunnen hier hun tweedehands spullen verkopen vanuit hun kofferbak of vanaf hun goed gevulde kleedje. Iedereen die mee wilt doen kan zich aanmelden via www.smkmrkt.nl.  
 
Festival voor jong en oud
Voor de allerkleinsten is er een divers kinderprogramma, Cultuur voor Koters. Bezoekers kunnen een veelvoud aan eten proeven. De complete food line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. De zaterdag wordt afgetrapt met de Grote Nijmeegse Lenteborrel en iedere avond draaien lokale dj’s hun beste platen tijdens een knus dansfeest met de ondergaande zon.

SMKMRKT Pinksterfestival op 3, 4 & 5 juni
Buitenterrein Vasim in Nijmegen, entree is gratis
Za 3 juni – 13:00-00:00, zo 4 juni – 10:00-00:00 & ma 5 juni – 10:00-00:00
Meer informatie via www.smkmrkt.nl of www.facebook.com/smkmrkt