Framed Festival is een nieuw driedaags festival van 5 t/m 7 mei op Papendal Arnhem rondom de UCI BMX Supercross Worldcup en met onder meer Gelderse bands als Donnerwetter, Smoking Alaska en Esk–Esque. Direct naast de baan waar de wereldtoppers van de BMX, waaronder Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders hun kunsten vertonen, is een festivalterrein. De eerste dag van Framed is gratis toegankelijk.

Muziek
Van hip hop tot scheurende gitaren. Framed festival brengt je lokale acts, maar sluit na afloop van de races ook elke avond af met grote namen in een  festivaltent. Op vrijdag en zaterdag gaan ze door tot middernacht.

Line-up
Drive Like Maria, Esk Esque, John Frost, The Overslept, Work Them, DJ St. Paul, Rilan & The Bombardeers, Bankra Bike Soundsystem, Donnerwetter, Babarumble, YXC en Smoking Alaska.

Wat is er nog meer te doen naast muziek en eten?
Op Framed vind je een uitgebreid aanbod van diverse gerechten van rollende keukens uit het land, maar het festival is meer dan muziek en eten. Zo kan je je laten knippen en scheren door de mannen van de Barberstation, is de Underline Tattoo Company aanwezig met een mobiele tattoo studio en kan je een old school wet plate portret laten schieten door fotograaf Peter van Hal.

BMX Supercross Worldcup
Met Jelle van Gorkom (zilveren medaille Olympische Spelen Rio), Niek Kimmann (wereldkampioen 2015), Laura Smulders (brons Olympische Spelen Londen) en andere internationale toppers.

Holland Classic Wielerevent
Een wielerevent met wielren- en MTB-tochten van diverse afstanden door Gelders landschap. Afhankelijk van de vorm van de dag kun je één of meerdere lussen fietsen.

Pump Battle Series
Ook dit jaar wordt de Pump Battle World Series – 4X Pro Tour verreden tijdens de BMX Supercross. De beste 4X rijders ter wereld gaan de strijd met elkaar aan op de pumptrack. Ze strijden om de punten voor de officiële 4X World Cup ranking. Ervaringsdeskundige en Wereldkampioen Mountainbike (2013) Joost Wichman leidt de races.

Framed Festival
Datum: 5 t/m 7 mei 2017
Locatie: Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem
Website en tickets: http://framedfestival.nl/