Dinsdag 9 mei is in het Nijmeegse poppodium Merleyn de finale van de studentenbandwedstrijd Kaf en Koren. Bands in de finale zijn Foxlane, Mooksha en Jackson’s Cage.

Foxlane is een indierock band met invloeden uit psychedelica, funk en jazz. Aparte loops op basgitaar, verfijnde drumritmes, melodische, dromerige gitaarriffs en energieke vocalen. De band bestaat uit Guus Timmermans (zang, gitaar, keyboard), Joris of Veeken (drums), Norman Samuels (bas) en Christiaan Végh (gitaar).

Mooksha is een progressieve rock band met invloeden van post-punk. De band bestaat uit Lex Crijns, Gita Huijgen, Stijn van den Beemt en Rick de Kok. Mooksha is van de aparte ritmes en verrassende harmonieën.

Jackson’s Cage beschrijft zichzelf als een rauwe orgelrockband. Verwacht snerpende gitaren, strakke drums, geraffineerd orgelwerk en pittige zangpartijen. Jackson’s Cage is Bart Jansen (drums, zang), Bram van der Zanden (gitaar, bas), Luuk Jacobs (gitaar), Sam Koppes (keyboard, bas, zang) en Jaap Verbeeten (zang, gitaar).

Kaf en Koren is een jaarlijks terugkerende bandwedstrijd voor Nijmeegse studenten. De bandwedstrijd wordt georganiseerd door Cultuur op de Campus van de Radboud Universiteit. De voorrondes vinden plaats in het Cultuurcafé. Na drie voorrondes worden er 4 bands geselecteerd om tegen elkaar te strijden in de finale. Roosbeef deed ooit mee aan Kaf en Koren en de Rectum Raiders, winnaar van de 2013 editie, gingen vorig jaar het hele land door met de Popronde en speelden op de Zwarte Cross.

Welke band mag zich de beste studentenband van Nijmegen noemen? Je komt er dinsdag 9 mei achter! In Merleyn bepaalt een vakkundige jury welke band ervandoor gaat met de hoofdprijzen, waaronder een opnamedag in een professionele studio en een optreden op het Valkhof Festival tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Daarnaast kun je stemmen op je favoriet: de bands maken namelijk ook kans op een publieksprijs.

Finale Kaf en Koren
Dinsdag 9 mei, Merleyn
Open 20:00 uur / start 21:00 uur