Pocketpop, de bandwedstrijd die jaarlijks door Stichting Polderkolder georganiseerd wordt in het Land van Maas en Waal, houdt zondag 16 april zijn finale in de Lier in het Gelderse Puiflijk. Wie zal op Eerste Paasdag de wisselbokaal/gitaar overnemen van 12:04, de winnaar van Pocketpop 2016? En niet geheel onbelangrijk, wie zal dus ook die waardevolle twee dagen studiotijd bij Audioshed winnen?

Vain Louie
Vain Louie is een vijfkoppige creatieve metalcoreband uit Ewijk, Gelderland. Door het combineren van verschillende stijlen creëren zij een geheel eigen sound. De band is uit vriendschap ontstaan dat is ook goed te merken. ze maken muziek omdat ze plezier willen maken en daarom is ook alles wat ze doen met een knipoog.

Taveneer
Nijmeegs indierock-kwartet Taveneer vertelt verhalen over de verre oorden van het onderbewuste van de mens. Maar laat dat je niet afschrikken. Deze verhalen zijn omlijst door indierock met een dromerig en soms progressief randje, met catchy refreinen en dansbare beats. Onlangs vierden zij hun vijfjarig bestaan en in die vijf jaar hebben deze heren ook zeker niet stilgezeten. Zo hebben ze de Gelderse Popsport gewonnen, deelgenomen aan de Roos van Nijmegen en twee ep’s uitgebracht.

Temple Renegade
Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen. De band begon in 2014 met hun demo 'Lincoln is dead' en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met voorprogrammma’s voor Kin-Cobra en Kamchatka), op verschillende festivals gestaan en ze hebben zonet hun uit 5 nummers bestaande debuut-ep Blacked Out Ocean uitgebracht.

The Cool Trick
The Cool Trick is een driekoppige punk ‘n’ roll band uit Neede. Dat punk niet dood is bewijzen de heren door hun strakke punk ’n roll. Pakkende melodieën ondersteund door een stuwende ritmesectie; denk aan een mix van The Ramones, The Sex Pistols en Normaal. Hun eerste cd Loaded Gun werd, buiten Nederland, ook in Japan verkocht en was te horen op een punk-radio uit New York. Het 2de album Ready for Take-Off is in mei 2016 uitgekomen.

De finale vindt plaats op 16 april (Eerste Paasdag) vanaf 20.00 uur in de Lier te Puiflijk. Entree is € 7,50 (onder de 18 is dat €5,-). Website: www.stichtingpolderkolder.com.