De Apeldoornse band Yellow Pearl keert in 2017 terug met de See You Again Tour en doet op 30 juni het thuishonk Gigant aan. De band nam in 2008 een langdurige pauze, maar brengt op 26 juni 2017 een nieuwe single uit: 'Temptation'. De single is opgenomen in de Stable Studio in Arnhem en gemasterd door Abbey Road Studio’s in Londen. De deels Apeldoornse band Colorwave verzorgt het 30 juni voorprogramma.

Yellow Pearl wordt eind 2002 opgericht door Emiel Pijnaker. Samen met zijn Apeldoornse muzikale kameraden Robert E James, Myrrdin Hoogenraad, Raymond Oostenrijk en Viktor Beekman wordt gewerkt aan een gevarieerd repertoire, dat zich laat omschrijven als een catchy combinatie van rock, pop en soul.

De chemie blijkt zo sterk dat in twee jaar tijd meer dan 100 keer live gespeeld wordt en de band een stevige livereputatie opbouwt. Eerste single ‘For You And Me’, dat door het Nationaal Songfestival in februari 2004 veel aandacht op televisie, radio en in kranten krijgt, zet de deur voor Yellow Pearl verder open. Tweede single ‘Don’t Hold Me Down’ zet deze lijn voort en in 2006, wanneer bassist Raymond inmiddels plaats heeft gemaakt voor Sander Keuls, opent Yellow Pearl in een uitverkocht Paradiso voor grote helden Thin Lizzy.

Nieuwe single
Yellow Pearl-nieuwe stijl betekent niet alleen dat leadzanger Emiel vanaf nu ook de drums voor zijn rekening neemt; er wordt natuurlijk ook hard gewerkt aan nieuw materiaal. Op 26 juni komt de gloednieuwe single Temptation uit, waarna de tour op 29 juni start bij radioprogramma ‘Ekdom in de ochtend’ van Gerard Ekdom. Vervolgens staan ze 30 juni in de popzaal van Gigant.

De deuren van Gigant Apeldoorn openen om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €12,50.