De Paasconcerten op Popcentrum Jacobiberg zijn al meer dan veertig jaar een begrip in Arnhem. Het is het langstlopende popfestival van de stad. Van oudsher kun je op de Paasconcerten de meest uiteenlopende lokale talenten zien, maar zondag 16 april is de allerlaatste editie.

Popcentrum Jacobiberg is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe plannen voor de toekomst. Hierbij gaat de organisatie op korte termijn verhuizen van het pand aan de Thomas a Kempislaan naar een nieuwe lokatie. De Paasconcerten zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het oude pand.

Met deze laatste editie wil de organisatie dan ook het publiek dat al die jaren trouw naar de Paasconcerten is gekomen de mogelijkheid bieden om afscheid te nemen van het pand waar Popcentrum Jacobiberg sinds de jaren ’60 gevestigd is geweest.

The Bunny Bonanzas
De enige band die een term als Exotica garage tot leven kan brengen. Stripclubsurf ’n roll met een frontman die ook jarenlang als zodanig voor Popcentrum Jacobiberg opereerde.

Faarjam
Liedjes die bewerkingen zijn van teksten van de Perzische dichter Hossein Panahi. De muziek is dromerige wereldpop die daarop reageert. Misschien moet je het over je heen laten komen, om het te geloven.

New Best Friend
Volwassen muziek gespeeld voor en door mensen die niet volwassen willen worden. NBF maakt dit soort muziek. Op het eerste gehoor melodieuze catchy powerpop, met krachtig drumwerk en de rauwe randjes.

Sandviken
Esben Sandviken, de pseudo-Zweedse producer van Hömpfdinga heeft de drumcomputers en synthesizers ingeruild voor echte muzikanten. Live techno dus! Filmisch, ironisch, speels en melancholisch. Een totaalbeleving die je doet hunkeren naar het land van Volvo en Ikeakastjes. 

Claus
Korte krachtige dynamische nummers waar je van gaat staan knallen, zweten en stampen. Nerveuze, puntige liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Niet voor mensen die snel overprikkeld raken. Of juist wel?

DJ Clojo sluit geheel traditiegetrouw de allerlaatste editie van de Paasconcerten af.

Paasconcerten

Zondag 16 april, Eerste Paasdag
Popcentrum Jacobiberg
Thomas a Kempislaan 15
Open: 19:00 uur (met gratis afscheidsdrankje)
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis
Website: www.jacobiberg.nl