Rocktoberfest in Harderwijk met verschillende Gelderse metalbands

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Zaterdag 15 oktober is Harderwijk Rocktoberfest. Elf metalbands, waaronder een aantal Gelderse , treden vanaf 12 uur op in poppodium Estrado met een stevig potje metal. Op het programma onder andere Tribal Spirits (Harderwijk), Curse Of The Forgotten (Ermelo) en Inquisitor (Harderwijk).

De volgende bands zijn bevestigd:

Tribal Spirits (Harderwijk)
Tribal Spirits maakt een combinatie van thrash, overgoten met een vleugje moderne metal. De band is opgericht in 2004 door Jory Hoogeveen; in 2009 kwam hun eerste full length album uit.  

Curse Of The Forgotten (Ermelo)
Opgericht in 2006 en stonden in de finale van de metalbattle in 2011 in Harderwijk. Het nieuwste album is gemixt en gemastered door Christian Donaldson van Cryptopsy. COTF maakt moderne deathcore.

Inquisitor (Harderwijk)
Een thrashmetalband die in 1991 in Harderwijk is opgericht en na een hiatus werd heropgericht. De band is inmiddels getekend door Hammerheart.

Sad Iron (Hoorn)
De band is opgericht in 1979 en stond daarmee aan de wieg van de ontwikkeling van de Nederlandse metalscene. In 2000 werd een reünieshow in 2000 georganiseerd door Heavy Metal Maniacs en werd de band weer succesvol tot leven gebracht.

Grindbashers (Zwolle)
De Grindbashers maken oldschool grindcore. De cd The Grinding Dutchmen is een klassieker van jewelste, het schijnt dat Lars Ulrich zich hierdoor heeft laten inspireren bij zijn recentere drumwerk.

Shadowrise (Eindhoven)
Shadowrise is symphonische powermetal geïnspireerd door melo-death. Voorbeelden van de band zijn Wintersun, Keep of Kalessin en Symphony X.  Hun debuut-ep Escape From Shadow Island is goed ontvangen en de band deelt binnenkort het podium met o.a. Arch Enemy, Xandria en Ancient Bards op het FemME festival III.

Sisters Of Suffocation (Eindhoven)
Opgericht in 2014 stond deze band in hun eerste jaar al meteen op de Eindhoven Metal Meeting en daar kwamen nog het Stonehenge festival en Antwerp metalfest bij. Deze vrouwen maken serieus dampende deathmetal.

Braincasket (Heereveen)
Braincasket is pure deathmetal. Binnenkort verschijnt hun debuutalbum Ratchet Of Perdition. In de afgelopen jaren hebben ze al veel optredens gedaan op onder meer het  Stonehenge festival en deelden ze het podium met grote namen als o.a. Krisiun en Kataklysm.

Scarblade (Gothenburg, Zweden)
Scarblade is een Grieks/Zweedse samenwerking. Drijvende kracht achter deze band is Aliki Kostopoulou. Debuutalbum The Cosmic Wrath kwam uit in mei van dit jaar en laat invloeden zien van Warlock, Iron Maiden en Judas Priest. Ongecompliceerde feelgood heavy metal.  

Skaldgrim (Twente/Overijssel)
Deathmetal proza zo omschrijven ze het zelf. Stoere verhalen uit de middeleeuwen verteld op deathmetal muziek. Herkenbare melodielijnen en een melodieus geluid.

Grindpad (Utrecht)
Stoere oldschool thrash van de Utrechtse band die in 2010 de Nederlandse metal battle won.