Popronde 2016 van start in Nijmegen met grootste editie tot nu toe

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Met meer dan 100 optredens in 45 locaties verspreid door het hele centrum, kent reizend festival Popronde aanstaande donderdag, 15 september, een megalomane start van de editie van 2016 in 'thuisstad' Nijmegen.

Opening door 3FM dj Frank van der Lende & Rondé in Museum het Valkhof

Zoals de eerste Popronde van het nieuwe seizoen altijd plaatsvindt in Nijmegen, vindt de opening van Popronde Nijmegen traditioneel plaats in Museum het Valkhof. 3FM dj en Popronde selectiecommissielid Frank van der Lende verricht dit jaar samen met oud-deelnemer Rondé de aftrap, waarna om 20.00 uur The Fire Harvest het eerste optreden geeft. Vanaf 20.30 uur barst in de rest van de stad het programma los.

De grootste editie tot nu toe

Met 103 optredens op 45 locaties is deze editie van Popronde Nijmegen de grootste editie tot nu toe. De programmering is breed, van singer-songwriters tot hiphop-acts, van rockbands tot electropop, ieder genre is vertegenwoordigd.

Ruim 15 uur livemuziek!

Ook wat betreft deelnemende locaties is het programma breed. Zo vinden er ’s middags vanaf 12.30 uur al optredens plaats in het Cultuurcafé van de Radboud Universiteit, in lunchroom Sid&Liv en in barbershop Nozem’s 6511. ’s Avonds zijn onder andere muziekwinkel Schreeven, conceptstore Make my Day en Hi-Fi Klubben nieuwe locaties ten opzichte van de vorige jaargang. De afterparty, met Rilan & the Bombardiers, 45ACIDBABIES en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, is in Doornroosje.

137 acts, 40 steden

De dag na de aftrap in Nijmegen reist de Popronde door naar Apeldoorn, op zaterdag 17 september vindt Popronde Zwolle plaats en op zondag 18 september doet het festival voor de eerste keer Roermond aan. In totaal worden in 11 weken tijd 40 steden aangedaan, waarna groots wordt geëindigd met een eindfeest in Q-Factory in Amsterdam. In totaal touren dit jaar 137 aanstormende talenten mee met het festival, en daarmee treden ze in de voetsporen van acts als Kensington, Dotan, De Staat, Blaudzun, Haevn, Indian Askin en Pauw, die in het verleden meereisden met de Popronde.

Donderdag 15 september, Popronde Nijmegen, 103 optredens op 45 locaties. Alle optredens tijdens de Popronde zijn gratis toegankelijk.