Deelnemers Grote Prijs van Nederland 2016 bekend

Gelderse deelnemer in categorie singer-songwriter en categorie hiphop

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De afgelopen weken stroomden de aanmeldingen binnen in de categorieën hiphop en singer-songwriter. Uit de honderden inschrijvingen maakte de juryleden tijdens een luistersessie in Amsterdam een selectie van 48 deelnemers. JACK (Wageningen) is de Gelderse deelnemer in de categorie singer-songwriter en Chokz (Apeldoorn) de Gelderse deelnemer in de categorie hiphop.

De jury singer-songwriter, bestaande uit Erroll Antonie (A&R BMG Talpa), Maarten Middendorp (boeker Agents After All) en Danny van Tiggele (zanger Mister & Mississippi) koos 24 acts, waaronder vier publiekswinnaars. In de categorie hiphop werden de 24 acts gekozen door Dave Gans (Puna), Dieuwertje Heuvelings (Spotify) en Maikal X (zanger Postmen).

Op 18 september nemen alle artiesten deel aan een bootcamp. Dit maakt deel uit van het ontwikkeltraject wat alle deelnemers doorlopen en waarbij zij zich allen live presenteren aan de jury, die 18 acts (per categorie) selecteert voor de kwartfinales.

KWARTFINALES  29 september – 9 oktober 2016*
Per kwartfinale spelen zes acts een set van 20 minuten voor publiek en de jury. Tijdens iedere kwartfinale, 3 per categorie, kiest de jury één avondwinnaar die direct doorgaat naar de halve finales. Het publiek kiest door middel van online- én zaalstemmen** 3 favorieten uit die doorgaan naar de halve finale. Na de kwartfinales deelt de jury nog wildcards uit aan 3 kwartfinalisten. In totaal gaan er 12 kwartfinalisten door naar de halve finales.

HALVE FINALES  13 november 2016*
Per halve finale spelen 6 acts een set van 20 minuten voor publiek en de jury. Tijdens iedere halve finale, 2 per categorie, kiest de jury één avondwinnaar die direct doorgaat naar finale. Het publiek kiest door middel van online- én zaalstemmen** 1 favoriet uit die doorgaat naar de finale. Na de halve finales deelt de jury nog wildcards uit aan 3 halve finalisten. In totaal gaan er 6 halve finalisten door naar de finale.

FINALES  18 december 2016*
Tijdens de finale spelen 6 acts een set van 20 minuten voor publiek en jury. De jury kiest (per categorie) één act uit als winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2016. Het publiek kiest door middel van online- én zaalstemmen** één publieksfavoriet van de Grote Prijs van Nederland 2016 uit.

* Data onder voorbehoud
** Zaalstemmen tellen 5 keer zwaarder dan online stemmen. De zaalstemmen worden na iedere ronde bij de online stemmen opgeteld. De online stemmen worden tijdens de laatste (kwart/halve) finale 10 minuten na het optreden van de laatste act uitgezet.

De Grote Prijs van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Bank Giro Loterij Fonds, Norma Fonds, Buma Cultuur, Paradiso, Teufel en Lido Amsterdam.