Nijmeegse all female band Bootleg Betty presenteert nieuwe videoclip

Band staat deze week in Luxor Live & Muziekgebouw Eindhoven

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het Nijmeegse kwintet Bootleg Betty presenteert vandaag een nieuwe videoclip bij het nummer 'Like a Wolf'. De clip is opgenomen live op Zwarte Cross 2016 waar de band eerder dit jaar speelde.

De band is deze week live te zien in Luxor Live in Arnhem als voorprogramma van Eilen Jewell op 8 september en in Muziekgebouw Eindhoven met Def Americans op 10 september. In oktober treedt de band op op Festyland. Bootleg Betty speelde afgelopen festivalseizoen onder andere op Paaspop, Bevrijdingsfestival Zwolle, Festival Mundial, Down the Rabbit Hole en Zwarte Cross. Dit najaar treedt de band minder op, omdat ze verder schrijven aan een album.

Bootleg Betty

Bootleg Betty is een all female band uit Nijmegen en bestaat uit Karlijn Wolsing (zang), Anneke Zeegers (gitaar/zang), Imke Loeffen (gitaar/zang), Daphne Verlinden (bas/zang) en Merel van Oven (drums). De band heeft veel naam gemaakt met de release van hun debuut-ep Left the Barn, de eerste plaat op het destijds nieuw opgerichte label Kroese Records. De muziek van Bootleg Betty is vooral rockabilly waar af en toe country en rock ’n roll doorheen sijpelt. Denk bij deze band niet aan de power-rockabilly van The Paladins, maar eerder aan rockabilly in de stijl van Wild May West en Sue Moreno.