Amerikaanse rapper The Game in Nijmegen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

The Game zal op zondag 27 november een concert geven met band in De Kube van het Honigcomplex in Nijmegen. De avond is onderdeel van de tour rondom de presentatie van zijn nieuwe hiphop album 1992.

'Straight out of Compton' beschrijven de West Coast rapper in de woorden van N.W.A. het best. De voormalig ‘Blood’ gang member maakte jarenlang de straten van Los Angeles onveilig. Tot hij het licht zag en zich volledig stortte op het maken van muziek. Het leverde hem een contract op bij Aftermath van platenbaas en icoon Dr. Dre. Van daaruit is The Game en zijn succes in een rechte lijn omhooggeschoten.

Opspraak
Zijn bewogen leven ging na zijn succes gewoon door, want zoals men zegt: 'je kunt het jongetje wel uit de ‘hood’ halen, maar de hood niet uit het jongetje.' Tal van ‘beefs’ met andere rappers zoals bijvoorbeeld 50 Cent, Stitches en onlangs Meek Mill en Sean Kingston. The Game raakte meerdere malen in opspraak vanwege kwajongensstreken, fameuze foto’s waarin de rapper laat zien dat hij in alles geen kleine jongen is en het feit dat hij nergens en over niets een blad voor de mond neemt. Een tijdje geleden kwam The Game onverwacht met de track 'Sauce' gemaakt met legende dj Khaled.

1992
The Game heeft voorgaande malen keer op keer ijzersterke albums afgeleverd. Zijn nieuwe album 1992 dat op 7 oktober uitkomt, gaat over zijn leven vanaf dat jaartal.

The Game wordt op zondag 27 november bij gestaan door Nederlandse helden Adje en Hef, Nijmeegse trots Kamp Ras met Poke, Roscovitsch, Kabel, Bres, Locks Vegas en special guest Kalibwoy. Ook Miggs de Bruijn zal het podium betreden en dj Cream zal de avond aan elkaar draaien.

Op zondag 27 november is hij dus in Nijmegen voor een show rondom dit nieuwe album met volledige band. Deuren gaan om 19:30 uur open en kaarten zijn verkrijgbaar bij alle Primera winkels en online via www.Matrixx.nl. Tickets kosten €29,50 (ex fee).