Tweede seizoen concertreeks 'Norwegian Wood' van start in de Thiemeloods

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Na een succesvol eerste seizoen is het tweede seizoen 'Norwegian Wood' inmiddels van start gegaan in de Thiemeloods. JW Roy was in september de eerste in de nieuwe reeks die optrad: Lea Kliphuis en The Watchman volgen nog.

Sinds 2015 vinden elke derde vrijdag van de maand bijzondere concerten onder de naam ‘Norwegian Wood’ plaats in de Thiemeloods in Nijmegen. Initiatiefnemers van de reeks zijn de Nijmeegse muzikanten Eric van Dijsseldonk en Dirk-Wim in ’t Hof.  JW Roy opende 16 september de tweede reeks akoestische luisterconcerten.

Vrijdag 14 oktober volgt Lea Kliphuis: zangeres, gitariste & liedjesschrijfster uit ons eigen Nijmegen. In 2010 bracht ze haar debuutalbum Can I Come By? uit bij Excelsior Recordings. Begin dit jaar verscheen The World Owes Me Nothing. Pure eerlijke liedjes, met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren ‘70.

De avond wordt geopend door gastheer Dirk-Wim in ’t Hof. Hij was voorman van de Nijmeegse band Het Kaf en van het muzikaal kindertheater Kleintje Kaf. Sinds 2010 treedt hij als zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller op onder de naam In 't Hof. In 2015 presenteerde hij zijn derde Nederlandstalige album Kus me dood. En de volgende is alweer in de maak.

Ad van Meurs a.k.a. The Watchman volgt Lea op vrijdag 18 november. Al meer dan vijfentwintig jaar heeft hij een belangrijke rol als singer-songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker in de trans-Atlantische folk en bluesscene. Hij vormt met zijn 'partner in music' Ankie Keultjes, zangeres, geluidstechnicus, producer en schrijfster een ideale muzikale samenzwering. Samen met hun zoon Dylan Adrian op gitaar betreden zij het podium. In het voorprogramma liedjesschrijver Martijn Kuijten. In de Loods vertolkt hij zijn liedjes met gitarist Mark de Groot. Kleine akoestische folk liedjes worden afgewisseld met country-blues songs.