Metamorphosa #4 in oude HKA-gebouw in Arnhem: The last dance

Livemuziek, kunst, performances en dj’s in een bijzonder decor

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Een nieuw tijdperk wacht. Metamorphosa #4 is de hekkensluiter op deze bijzondere locatie. Waar vroeger de schoolbanken stonden - acteurs in opleiding voorzichtig hun eerste stappen zetten - waarna creatief Arnhem de locatie eigen maakte, zal Methamorphosa #4 nog éénmaal School VI op zijn kop zetten. Op 14 oktober 2016 transformeert Metamorphosa #4 school VI op het oude HKA-terrein tot een decor voor een memorabele avond.

Metamorphosa wil een podium zijn voor artistiek talent en werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers. Eenmaal per jaar transformeert zij een locatie om tot feestlocatie, om er daarna nooit meer terug te keren.

Metamorphosa organiseerde de afgelopen edities evenementen op bijzondere locaties zoals Zoetenlaboratorium bij Arnhems Buiten, Verdieping -4 Parkeergarage Arnhem en het Stadstheater Arnhem. Met School VI is het Metamorphosa wederom gelukt een unieke locatie te bemachtigen. Ook deze editie belooft een spectaculaire gedaanteverwisseling: er wordt al wekenlang gewerkt op de locatie.

Metamorphosa #4
Verscholen in een hof aan de Hommelseweg, op de scheidslijn van de wijken Sint Marten en het Sonsbeekkwartier was het oude HKA-gebouw de afgelopen jaren het huis van diverse (culturele) stichtingen en kunstenaars. Het gebouw dat ook wel bekend staat als School VI zal binnen de komende jaren ontwikkeld worden tot woon-werklocatie. Voordat het zover is mag Metamorphosa de locatie eenmalig transformeren tot party-scene aka artistieke broedplaats pur sang.

Internationale line-up
De line-up van Metamorphosa #4 ademt de vroegere bewoners van het pand: live muziek, kunst, verrassende performances en dj’s in een bijzonder decor. Ook in 2016 laat zij zich internationaal inspireren: 3 vrouwelijke dj’s uit China laten op speciaal verzoek van zich horen, te weten Jasmine Li, MIIIA en Rainbow Gao. Deze dames hebben zich in niet alleen in China bewezen maar reizen de hele wereld over om hun muziek te laten spreken. Daarnaast gaat collectief Randy - videomapping- een bijzondere samenwerking aan met schilder Philip de Rooij. Nog meer artistieke inbreng komt van Fuga Figures. Zomaar een paar hoogtepunten uit de line-up, maar zeker niet de enigen.