Waaghals Records brengt Groeten uit Nijmegen deel 2 uit

Tweede deel verschijnt 25 jaar na de eerste uitgave

Redactie 3voor12 Gelderland ,

25 jaar na de release van de eerste lp Groeten uit Nijmegen vond Waaghals Records het de hoogste tijd voor een tweede versie. Op Groeten Uit Nijmegen 2 staan nummers van Nijmegenaren The Naked Sweat Drips, The Hubschrauber, Mountain States, Janique & Niels, Remove Before Flight, Cymbaline en Rev Trigger. Zaterdag 1 oktober is de release in Doornroosje.

Tijdens de release zaterdag 1 oktober in Doornroosje zullen de hoofdrolspelers van deze release optredens verzorgen. Noem het gerust een mini-festival met Nijmegenaren Cymbaline, The Hubschrauber, Mountain States, The Naked Sweat Drips, Remove Before Flight en Rev Trigger. Op Groeten Uit Nijmegen 2 staan deze bands elk met twee nummers.

Cymbaline
Cymbaline is een Nijmeegse neo-psychedelische band met surf-invloeden. Een gedeelde liefde voor oude 60’s-70’s psychedelische muziek en meer moderne psychedelica als Allah-las, Tame Impala, Foxygen en Jacco Gardner zorgden voor een rijke inspiratiebronnen.

The Hubschrauber
Deze Nijmeegse band maakt vuige rock afgewisseld met harmonische refreinen. Hard-zacht-hard op z’n 90’s. Na 'I Want To Buy A Farm With You' die in maart 2015 uitkwam zijn de heren al weer aan het werk aan hun debuutalbum.

Mountain States
De Nijmeegse band Mountain States kwam enkele jaren geleden uit het niets met de single 'El Sombrero' op de proppen. De dreampop single met het dromerig gitaarriffje en ontzettend aanstekelijk refreintje verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet. De heren werken aan het debuut dat binnenkort zal verschijnen.

Remove Before Flight
De Nijmeegse band Remove Before Flight is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van hun debuutalbum Light And Shade. Ze hebben er alles aan gedaan om bij Moon Music Studio, op analoge wijze een te gekke plaat neer te zetten. Van swingende blues/rocksongs en een meerstemmige liedjes van duister tot psychedelische uitspattingen.

Rev Trigger
De drie broers Stapel uit Ottersum; David Joep & Tim maken akoestische luisterliedjes met een driestemming hart. De heren laten zich inspireerden door oa The Band, Crosby Stills Nash & Young. Met gitaren, bas, mandoline en percussie speelt Rev Trigger tijdloze muziek die gaat over leven en liefde en over het tikken van de tijd.