Arnhems 'Grindfeast' pakt uit voor derde XL editie

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op zaterdag 19 november is het Arnhemse grindcore evenement 'Grindfeast' in jongerencentrum Willemeen met een extra uitgebreide line-upvan acts uit binnen- en buitenland. Nederlandse bands zijn weer goed vertegenwoordigd in de line-up, met o.a. de Arnhemse band Kaasschaaf. Een belangrijk doel van Grindfeast is het bieden van een podium aan grindore en extreme metal acts van eigen bodem.

Voor deze derde XL editie heeft de organisatie de Portugese act Analepsy weten te strikken. Dit vierkoppige gezelschap uit Lissabon bracht afgelopen jaar hun debuut-ep Dehumanization by Supremacy uit en zal tijdens Grindfeast XL3 voor het eerst in hun bestaan Nederland aandoen. Eveneens afkomstig uit Portugal is de act Raw Decimating Brutality. Dit viertal is actief sinds 2013 en speelt old school grindcore.

Tijdens de komende editie zal Frans/Belgische act Brutal Sphincter de bezoekers trakteren op een potje onvervalste goregrind. Het Duitse 5 Stabbed 4 Corpses is actief sinds 2010 en trad op op diverse podia en festivals door heel Europa. Op 19 november is Willemeen aan de beurt!

Nederlandse bands zijn ook weer goed vertegenwoordigd in de line-up, want een belangrijk doel van Grindfeast is het bieden van een podium aan grindore en extreme metal acts van eigen bodem.

Uit het Noorden van het land komt Fumes of Decay. Zij keren na hun laatste show in 2011 bij Willemeen weer terug naar Arnhem om hun brutal slam deathmetal ten gehore te brengen. De Zwolse act Grindbashers speelt naar eigen zeggen oldschool grindcore met een nieuwe en brutale sound. Verplichte kost voor liefhebbers van acts als Napalm Death, Agathocles en Terrorizer.

Ze speelden al op de eerste XL editie van Grindfeast en komen maar al te graag terug om de Willemeen nog een keer op haar grondvesten te laten trillen. De heren van Hymen Holocaust zijn momenteel druk bezig met de opnames van hun nieuwe plaat Three on a Meathook, dus bezoekers kunnen nieuw werk verwachten van deze goregrind act.

Uit de as van de inmiddels opgebrande band WikseR is de act RyvoK ontstaan. Dit uit Limburg afkomstige drietal speelt loodzware goregrind in de stijl van Rompeprop en Bile en zet hiervoor live maar liefst twee bassisten in.

Hoempa-ritmes, invloeden uit drum 'n bass en breakcore en keiharde metalriffs. Dat klinkt als een bizarre combinatie en dat is precies waar de Nederlandse act Bassookah voor gaat. Hun optredens monden altijd uit in een bizar feestje waarbij varkens en biggen een terugkerend thema zijn.

De laatste act is er natuurlijk eentje van Arnhemse bodem. De heren van Kaasschaaf spelen zogenaamde partygrind en hebben daarmee al menig concertzaal laten veranderen in een grote, dampende carnavaleske moshpit.

Line-up
Analepsy (PT)
Raw Decimating Brutality (PT)
5 Stabbed 4 Corpses (DE)
Brutal Sphincter (BE/LU)
Fumes Of Decay (NL)
RyvoK (NL)
Grindbashers (NL)
Hymen Holocaust (NL)
Bassookah (NL)
Kaasschaaf (NL)

Tickets
Tickets voor Grindfeast XL3 kosten €8 ,- (excl. servicekosten) in de voorverkoop en €10,- aan de deur. De deuren van Willemeen openen op zaterdag 19 november om 15:30 uur.