Viv Shortie levert strijdlied voor LGBTQ-community

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De uit Opheusden, Gelderland afkomstige zangeres Viv Shortie (Vivian Franken) heeft deze week haar nummer For All Of Us uitgebracht. Het nummer is geschreven als een directe reactie na de aanslag op de nachtclub in Orlando en is een strijdlied voor alle LGBTQ-mensen in de wereld.

Viv Shortie is al jaren actief als zangeres maar heeft tot nu geen eigen materiaal uitgebracht. Wel maakte ze de laatste jaren covers: van Johnny Cash tot Madonna, van Shirley Bassey tot Depeche Mode. Songs voorzien van dansbare beats, donkere synths en heel veel sfeer. Die songs werden net als For All Of Us geproduceerd, opgenomen en gemixt door Quirijn Foeken die ook in de bands Breekpunt en Ink Bomb actief is. Nu is het dan eindelijk de tijd om naar buiten te komen met haar eerste eigen song. Vivian Franken over For All Of Us: 

"We hebben in de wereld al heel veel meegemaakt op het gebied van acceptatie, discriminatie, haat en liefde. Mijn gedachten zijn altijd uitgegaan naar de slachtoffers van terrorisme en haat maar op 12 juni 2016, na de schietpartij in de nachtclub Pulse in Orlando, werd het persoonlijk. Ik behoor tot een geweldige community waar iedereen elkaar probeert te steunen en het leek alsof de wereld ons steeds meer ruimte gaf om onszelf te zijn, maar een zekere angst komt langzaam als een donkere wolk over dit gevoel heen. Kan ik over tien jaar nog steeds hand in hand met mijn vriendin over straat lopen zonder risico? Ik ben bang voor waar onze wereld naartoe gaat, maar ik ben niet van plan om me aan te passen. LBGTQ-community, blijf strijden. Iedereen die bang is om zichzelf te zijn, blijf strijden. ‘Hold your flag up high’."

Quirijn Foeken over For All Of Us:

"Deze track heeft heel wat uurtjes in de studio gekost. Het was heel belangrijk om de sfeer in de track precies goed te krijgen. Het nummer moest kracht uitstralen en een hart onder de riem zijn voor iedereen in de wereld die zijn leven niet kan leven zoals hij of zij wil. Het is misschien wel mijn mooiste mix ooit."

"Wij hopen dat jullie aandacht willen besteden aan deze song en het helpen te verspreiden. Een strijdlied als dit verdient het om gehoord te worden! Alle opbrengsten die voortkomen aan de streams en verkopen worden gedoneerd aan COC Nederland, de oudste homo-organisatie van Nederland."