Taveneer ontbrandt 26 november hun tweede ep Evening Star in Merleyn

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op zaterdag 26 november ziet in Merleyn de tweede ep van de Nijmeegse indierockers van Taveneer het licht. Evening Star is het tweede deel van hun tweeluik Tales of the Lighthouse. Waar de eerste ep Morning Star de rust van de vroege ochtendsfeer uitstraalde, zet de tweede ep meer de spring- en danssfeer in de spotlights.

Taveneer bestaat uit Jelle Crooijmans (zang/gitaar), Luis van Orsouw (gitaar), Thomas Herckenrath (bas/zang) en Ramon Repkes (drums). Het Nijmeegse indierock-kwartet vertelt verhalen over de verre oorden van het onderbewuste van de mens. De verhalen zijn omlijst door indierock met een dromerig en soms progressief randje, met catchy refreinen en dansbare beats.

Deze verhalen bundelden zij in twee ep’s: Tales From The Lighthouse I: Morning Star en Tales From The Lighthouse II: Evening Star, waarvan het eerste deel sinds 16 juni 2016 verkrijgbaar is en het tweede deel uit komt op 26 november.

In de aanloop van hun tweede ep heeft Taveneer hun nieuwe single ´Almost There´ uitgebracht met videoclip. Voor de video van ´Almost There´ vroegen de vier Nijmegenaren hulp aan hun vrienden en fans. Ze hingen vrienden instrumenten om en lieten ze werkelijk overal hun nummer spelen. Muzikanten in bed, een band in de keuken, een band in het trappenhuis, een drumstel in de lift, bassen op de wc, je krijgt het zo gek niet bedacht.