Nederlands debuut van Italiaanse deep house en tech house-duo Moonwalk in Arnhem

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het Italiaanse duo Moonwalk heerst momenteel in de beatport charts met hun platen die zweven op het randje van deep house en tech house. Vrijdag 25 november treden ze voor het eerst op in Nederland: in The Dome in Arnhem. Een gesprek met de Italiaanse vrienden Mauro Morabello Morabito & Dario Vizioli om ze beter te leren kennen. "We stonden op de dansvloer terwijl Solomun voor het eerst een plaat van ons draaide. Het publiek ging helemaal los. Dat was een fantastisch moment en gaf ons het vertrouwen dat we op de goede weg zaten."

Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?
"We kwamen bij elkaar in de klas op de middelbare school, ergens rond de eeuwwisseling, en hadden het al snel over niets anders dan onze gezamenlijke passie voor elektronische muziek. Vooral tracks uit de 70’s en 80’s van Kraftwerk, Depeche Mode en Giorgio Moroder (hij produceerde o.a. de hit I feel love van Donna Summer) vonden we allebei heel erg vet."

En toen dachten jullie, dit willen wij ook?
"Haha, ja eigenlijk wel. Nog op de middelbare school kochten we onze eerste software om eigen tracks te maken, en om onszelf hier verder in te ontwikkelen zijn we allebei Sound Engineering gaan studeren. In die periode waren we ook elk jaar weer op Ibiza en vele feesten in Italië te vinden waar we geïnspireerd raakten door dj’s als Sven Vath, Marco Carola en Davide Squillace. In Napels hebben we echt mooie tijden beleefd en kregen we de kans om te draaien in diverse clubs daar."

Wanneer kwam voor jullie de doorbraak?
"Dat was in 2012. Na jaren produceren, experimenteren en het werken aan een eigen sound kregen we een kans om onze tracks te releasen en in een tijdsbestek van drie jaar hebben we toen meerdere tracks op Definition, Still vor Talent en Kittball uitgebracht. De meeste platen kwamen in de deep house en tech house top 10 van Beatport terecht. Dat voelde wel erg lekker."

Dat klinkt als een goede binnenkomer. Was die periode het mooiste uit jullie carriere tot nu toe als dj’s/producers?
"Nee, dat is absoluut dit moment. Hier en nu."

Moonwalk

Moonwalk

Ok, vertel ...
"Onze muziek wordt nu uitgebracht op belangrijke labels als Diynamic, Still Vor Talent, Tronic, Suara en Get Physical. Onze tracks worden gesupport en gedraaid door dj’s als Noir, Kölsch, Oliver Koletzki, Hot Since 82 en Solomun. Solomun draaide begin dit jaar een van onze platen, terwijl wij in het publiek stonden en de hele zaal ging compleet uit z’n dak. Dat was echt onbeschrijfelijk en gaf ons echt het vertrouwen dat we op de goede weg zijn met onze producties. Als kers op de taart hebben we een paar weken geleden getekend bij Still Vor Talent als ons boekingskantoor wereldwijd. Dat hebben we wel even goed gevierd."

Over jullie producties. Jullie track Meteora heeft wekenlang hoog in de top 100 tech house platen op Beatport gestaan. Hoe voelt dat?
"Eigenlijk was het grote succes van Meteora een verrassing. Dat de plaat zo opgepikt zou worden hadden we niet verwacht. Wat we wel merkten was dat het publiek helemaal gek ging als we die plaat draaiden, dus op een gegeven moment begonnen we wel in te zien dat we hier wat moois hadden neergezet. We denken dat vooral de gebroken akkoorden in combinatie met de sferische break hebben gezorgd voor het unieke geluid dat mensen nu herkennen als de Moonwalk sound."

En toen kwamen van de zomer al die track ID’s als jullie nieuwe plaat Orbital werd gedraaid ...
"Ja dat was echt super grappig en erg leuk om mee te maken. We kregen vanuit de hele wereld vragen of die plaat van ons was en wanneer de releasedatum zou zijn. Nu is de plaat uit op Diynamic en staat hij hoog in deep house top 100. Daar zijn we echt trots op."

Jullie hebben inmiddels al op veel plekken gedraaid in Europa gedraaid en zelfs een Zuid-Amerika tour gedaan. Waarom hebben we jullie nog nooit in Nederland gezien?
"Haha, ja wisten wij dat maar. Geen idee eigenlijk, terwijl het wel een favoriete plek voor ons is om naartoe te gaan. We hebben best wat Nederlandse festivals als bezoekers meegepakt, jullie hebben in Nederland zonder twijfel een van de beste scenes in Europa."

Komende weken draaien jullie o.a. in Berlijn, Londen, Frankfurt, Barcelona, Dubai, Moskou en dan ook eindelijk in Nederland. Jullie debut. Wat kunnen we verwachten?
"We zijn super blij dat we in Nederland mogen draaien. Verwacht een speciale set met nieuw werk en we hopen dat we samen met het Nederlandse publiek een te gekke sfeer kunnen creëren."

Moonwalk is 25 november te zien op het event Monitor, in The Dome in Arnhem. Check de Facebook pagina van de organisatie voor meer informatie: facebook.com/monitornederland.