Stoere Mannen, Sterke Verhalen: Murder ballads in Brebl

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Welke stoere mannen durven het aan? Vrijdag 11 november staat in Brebl een avond in het teken van Murder Ballads. Met sterke verhalen van prijswinnend striptekenaar Erik Kriek en muziek van The Goon Mat and Lord Benardo. Speciale gast is de Nijmeegse Señor Hernandez met stripboeken van Erik Kriek en andere sterke stripverhalen.

11 november gaat presentator Wim Koens (Popcentrum Jacobiberg, presentator bij o.a. Huntenpop, Het Valkhof festival) in gesprek met Erik Kriek (1966), een van de beroemdste striptekenaars en illustratoren van Nederland. Hij won dan ook de Stripschapsprijs voor zijn oeuvre. Dit jaar verstripte hij vijf ‘murder ballads’ onder de naam ‘In the Pines’. Een beeldverhaal met soundtrack, gebaseerd op liedjes over vaak bloederige en beroemde moorden, diep geworteld in de Amerikaanse traditie.

The Goon Mat and Lord Benardo, geen onbekenden in Nijmegen, zorgen voor moddervette sleazy boogie blues 'n' roll. Twee jaar geleden stonden ze nog op het Kids 'n' Billies Festival en 15 oktober in Café St. Anneke tijdens Billy's got the Blues. Speciale gast is de Nijmeegse stripboekwinkel Señor Hernandez met stripboeken van Erik Kriek en andere sterke stripverhalen.

‘Stoere mannen, sterke verhalen’ is een initiatief om goede verhalen en muziek bij elkaar te brengen, georganiseerd door de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ’n Billies. Waar de Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt voor de sterke verhalen, sluit Kids ’n Billies aan voor de onmisbare muzikale noot.

Wat: Stoere Mannen, Sterke Verhalen - Murder Ballads, met Erik Kriek, Wim Koens en Lord Benardo and The Goon Mat
Waar: Brebl, Honigcomplex
Wanneer: Vrijdag 11 november, 20.30 – 00.00 uur (20.00 deuren open)
Prijs: Leden en studenten €10,- | Overige bezoekers €12,50