Nijmeegse indierockers van Zamora krijgen volledig vrouwelijke ritmesectie

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Marjolein Peters wordt de nieuwe bassiste van Zamora. Ze neemt bij de Nijmeegse indierockers de plek in van Nick Sanders. Met drumster Isabel Poyck vormt Peters het ritmisch hart van de band die vorig jaar haar debuutalbum 'Waves' uitbracht.

Titel

Peters, die naast Zamora furore maakt als frontvrouw van het Belgisch/Nederlandse electro popduo C. Love Detectives, heeft een paar keer met de band samengespeeld en dat beviel van beide kanten erg goed. "Marjolein brengt meer rock in de band, en dat vinden we tof. We spelen onze songs live graag altijd wat steviger dan op de plaat," zegt zanger Cyril Crutz. "Marjolein en Isabel hebben eerder in een band samengespeeld en dat was goed te merken."

Voor Peters, die gitaar en bas studeerde aan de rockacademie, was het een wens om weer in een rockband te stappen. "We zijn elkaar op het juiste moment tegengekomen. Zamora is ook geen band die elke week speelt, dus dit is prima te combineren met C. Love."

Nick Sanders besloot enige tijd geleden om zich te focussen op zijn eigen Eindhovense band Neon Twin. "Daar baalden we even flink van" aldus Crutz, "maar Nick is een 'buddy for life'. De afstand vanuit Eindhoven naar Nijmegen werd steeds meer een struikelblok. Dat is goed te begrijpen. We kennen elkaar al erg lang en het muzikale talent van Nick stroomt verder via Neon Twin. Daar spelen ook een paar andere vrienden van ons in. Wij bedanken Nick voor zijn grote bijdrage aan de eerste stappen van Zamora."

Met Marjolein Peters is Zamora nu een volledig Nijmeegse band.  Er wordt gewerkt aan nieuwe live shows en Marjolein zal zeker meespelen op de eigen 'Songs for the darkest night'-avond van Zamora 21 juli tijdens het Valkhoffestival.