Hiphop leeft in Arnhem. Avond zonder kapsones en meerdere moshpits met releaseparty Hiphop leeft in Arnhem. Avond zonder kapsones en meerdere moshpits met releaseparty

, Daniel Schiling

Hiphop leeft in Arnhem. Avond zonder kapsones en meerdere moshpits met releaseparty

Daniel Schiling ,

Vrijdagavond in Arnhem, een over het algemeen genomen rustige avond in de stad. Maar bij Luxor Live bleek het helemaal niet zo rustig en dat is een understatement. Er hing een goede en levendige sfeer en dat werkte aanstekelijk op het aanwezige publiek. In de bovenzaal, waar de ep-release van Wivvamilie vanavond was, was het nog energieker en gezelliger, het gevoel alsof hier één grote familie stond. Maar was het optreden van de boys van Wivvamilie net zo dynamisch?

Het concert

Wivvamilie + Kimonomanden. Bovenzaal Luxor Live, Arnhem, 29 april

De muziek

Wivvamilie is een driekoppige formatie bestaande uit Lenny Gotu, Niffo Niffo en Asae. Ze brachten in 2014 de ep Trippy Overal uit. De bandleden zijn opgegroeid in Westervoort, maar nu woonachtig in Arnhem. De HOTBOX ep die 22 april uitkwam en waarvan vanavond de releaseparty is, telt zes nummers. De sound van Wivvamilie is in geen hokje te plaatsen, maar toch herkenbaar. Het voorprogramma deze avond is door de Arnhemse rapper/zanger Kimonomandem.

Kimonomandem

De Arnhemse rapper Kimonomandem meldt ziek te zijn, maar belooft zijn best te doen voor zijn Arnhemse ´homies´. Het publiek is enthousiast en dat is maar goed ook. De act zelf is vrij traag en hangerig, terwijl het publiek erg energiek is. De set is niet geweldig, wellicht door ziekte van de rapper. Voor het publiek maakt het niet uit, dat doet wel lekker mee. Hoogtepunt van de act is een gastoptreden van een bevriende rapper. Samen doen ze een nummer wat prima tot zijn recht komt.

Wivvamilie

Wivvamilie is de act waar duidelijk iedereen voor gekomen is. Zodra de set begint, is het direct feest. Vanaf de eerste klanken is het publiek al aan het springen. De jongens van Wivvamilie zijn met zijn drieën en komen tijdens het eerste nummer één voor één op. Ze hebben het principe van showmanship goed begrepen en hitsen het publiek er goed mee op. Tijdens het tweede nummer is de eerste joint in Luxor al te ruiken. Een joint binnen roken mag natuurlijk niet, maar het past in de sfeer van de avond.

De samenwerking en afwisseling tussen Lenny Gotu, Niffo Niffo en Asa werkt erg goed. Het valt nergens stil en het tempo blijft er uitstekend in zitten. De jongens zijn duidelijk vrienden van elkaar en ook van het publiek. Ze hebben vooral ook zelf plezier. Het zijn geen jongens met kapsones en ze zijn erg dankbaar naar de bezoekers. Tijdens een gastoptreden van een bevriende rapper valt de microfoon weg, maar het publiek blijkt de tekst goed te kennen en zingt hardop zijn gedeeltes mee. De rap is goed, maar de korte stukjes zang tussendoor zijn helaas wat vals. De zaal laat zich er in ieder geval niet door afleiden.

Het publiek

Waar de bezoekers in het begin van de set al aan het springen was, gaan halverwege de set de remmen pas echt los als de jongens de zaal in tweeën splitsen. Een Wall of Death bij een hiphopshow? Het publiek vindt het fantastisch en vanaf dat moment zijn er meerdere moshpits waar een groot deel van de mensen graag aan meedoet.

Het oordeel

Hiphop leeft in Arnhem en dat was te merken aan het jeugdige en enthousiaste publiek dat vanavond op de releaseparty af kwam. Ze genoten echt van de muziek, die bovendien ook erg goed was, maar genoten vooral van de sfeer en gezelligheid deze avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland