Nieuwe namen 27e Huntenpop

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Dotan, My Baby, Haevn, Paul Elstak, All The King's Daughters en Opticks zijn toegevoegd aan de line-up van Huntenpop, dit jaar op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus. Eerder werd al bekend dat ondermeer Golden Earring, Kovacs, Peter Pan Speedrock, Nielson en Fresku naar het DRU Park in Ulft komen. Meer namen volgen binnenkort.

De stormachtige carriëre van Dotan is nauwelijks te bevatten. In 2014 werd hij, al voor z'n grote doorbraak, vastgelegd voor een mooie middagspot op het 3FM Serious Talent Podium op Huntenpop. Inmiddels, twee jaar later, mocht hij al vele muziekprijzen in ontvangst nemen, stond hij op megafestivals als Pinkpop en Rock Werchter, tourde hij door Amerika en verkocht hij in december zelfs de Ziggo Dome met gemak uit. Maar ook Huntenpop stond nog op zijn verlanglijstje, wel een avondspot dit keer. Die krijgt hij dan ook, op zaterdag 13 augustus op het DRU Park in Ulft.

Met My Baby komt er een band naar Huntenpop die al op het fameuze Glastonbury festival stond voordat ze in Nederland doorgebroken waren. My Baby is een Nederlands/Nieuw-Zeelands trio dat naar eigen zeggen "funksoulbluesfolk'maakt, en hoe!

Het Amsterdamse duo Haevn bestaat uit producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore-componist/producer Jorrit Kleijnen. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen leidde al tot monsterhit Finding Out More, die in korte tijd zorgde voor miljoenen Spotify streams. De impact van die hit is gigantisch te noemen. Hoewel hun debuut EP nog niet eens uit is, verkochten ze hun allereerste live shows ooit (!!), o.a. in de grote zaal van Paradiso, al met gemak uit.

Velen noemen hem de bedenker van hardcore. Luv U More, Rainbow In The Sky en Don't Leave Me Alone zijn slechts enkele van de tientallen hits die Paul Elstak in de jaren 90 scoorde.

Uiteraard is er ook dit jaar geen Huntenpop zonder Achterhoekse bands. Opticks is één van die Achterhoekse pareltjes die dit jaar te zien zal zijn. Intense liedjes met meerstemmige zang en poëtische teksten. Soms verpakt als luisterliedje, soms met bombastische gitaarsolo's.

All The King's Daughters bestaat uit tweelingzussen Nina en Laura Philips die met hun folkpopliedjes en harmonieuze samenzang ongetwijfeld het publiek van de Parachute Stage op Huntenpop weten in te pakken.