Fotoverslag Bevrijdingsfestival Wageningen, 5 mei 2016

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Onder een strakblauwe hemel met fijne temperaturen werden donderdag 5 mei in het hele land Bevrijdingsfestivals georganiseerd. In Gelderland was er onder andere in Nijmegen en Zutphen een drukbezocht festival. Ook in Wageningen, waar het officiële Bevrijdingsfestival van de provincie Gelderland georganiseerd wordt, was het genieten van de zon, sfeer en muziek. Een fotoverslag van Wageningen.

Titel

Genoeg grote namen 5 mei in Wageningen, waar onder meer Jett Rebel, Tourist LeMC, Mark Foggo, Keljet, Willie Wartaal, Memphis Maniacs, Sven Hammond, Los Callejeros en Kraak & Smaak hun weg hadden gevonden naar het podium in de Gelderse stad. Ook volop te bewonderen op een van de vele podia: regionaal, Gelders talent, zoals bijvoorbeeld bij Kabaal Am Gemaal, waar het Nijmeegse Fake ID hun reggae, ska en punk over het publiek uitstrooide. Op hetzelfde podium: De Grote Boodschap, de Arnhemse trash, sludge en grindband en het Wageningse Gruismachine met hun zware instrumentale gitaarmuziek. Ook op Kabaal Am Gemaal: het Haarlems / Amsterdamse Cheap Thrills: het kwartet dames dat keiharde rock 'n roll speelt.

Op het podium bij Wageningen Centraal was onder andere de uit Wageningen afkomstige house dj Julian Calor te vinden, de jonge dj die ingeschreven staat bij het platenlabel van Hardwell. Ook op de planken: The Missing Sticks, het slagwerktrio uit de regio Wageningen, het Renkumse Rejected en de stevige gitaren, strakke drums en rauwe sound van het Nijmeegse Home for Supper. Geen Gelderse talenten, maar wel ander regionaal talent was te vinden op de Sena Talent Stage met alternatieve pop- en rockbands, zoals het Rotterdamse Rats on Rafts, het Amsterdamse Indian Askin en de Utrechtse Alexi Lalas.