Nieuwe muzikale samenwerking het ‘Liedjescollectief’ presenteert zich op 16 april op de Zeester

Redactie 3voor12 Gelderland ,

In het Liedjescollectief gaan Niekse, Zonder Grond, Galleons en You Should Get To Know Us de muzikale samenwerking aan. De vier acts werken samen op zowel muzikaal als organisatorisch gebied. Daarnaast proberen ze samen een impuls te geven aan de lokale muziekscène door het organiseren van activiteiten en evenementen.

Het Liedjescollectief is begin 2016 opgericht in Nijmegen met het doel de liedjesmuziek een stap vooruit te helpen. Kenmerkend in de muziek van het liedjescollectief zijn authenticiteit, bevlogenheid en non-commercialiteit. Buiten deze gemene deler is er veel variatie. In het algemeen gaat het om ‘goede muziek die je niet snel op de radio hoort’. Door samen te werken met elkaar, maar ook met andere muzikanten en organisaties hoopt het Liedjescollectief nog veel van zich te laten horen.

Het collectief presenteert zich op 16 april met het Liedjesfestival dat zal plaatsvinden op het schip de Zeester, gelegen aan de Waalkade tegenover het Holland Casino. Het festival begint om 20:00 met livemuziek van de vier acts en zal doorgaan tot in de kleine uurtjes met niemand minder dan DJ Menno.

Website: http://liedjescollectief.nl