De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland

3voor12 Gelderland ,

Dit voorjaar is er voor het eerst een contest voor iedereen die graag de sterren van de hemel speelt: De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door de Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel. Muzikanten worden uitgenodigd zich op te geven voor de voorrondes op 28 mei. Eén van de zeventien voorrondes vindt plaats op Natuurkampeerterrein Distelheide, aan de Stadsheidelaan 4 in Doetinchem.

Per voorronde worden vijf kandidaten geselecteerd die elk twintig minuten spelen bij het kampvuur. Uit elke voorronde komt één finalist naar voren. Speciaal voor de winnaar van de voorronde op de Distelheide zijn er nog kampvuuroptredens geregeld op Huntenpop, en bij de DRU Cultuurfabriek.

De zeventien finalisten strijden om de titel ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ in de finale op zaterdag 25 juni op GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert in Dronten, dat zal worden omgetoverd tot een intieme festivallocatie, waar – uiteraard – gekampeerd kan worden. De winnaar van het evenement mag spelen op het duurzame popfestival Welcome to the Village op 15 t/m 17 juli bij Leeuwarden.

Bij het kampvuur passen allerlei soorten muziek: zang, gitaar, dwarsfluit, didgeridoo, als het maar akoestisch is. Een goede kampvuurmuzikant weet zijn publiek te beroeren, mee te krijgen en vast te houden. Ook duo’s, bandjes of koren mogen zich opgeven voor de wedstrijd. Muzikanten kunnen zich tot 4 april opgeven voor deelname.

De selectie van de kandidaten en de finale worden georganiseerd door De Groene Koepel, de stichting die de erkenning, promotie en kwaliteitscontrole verzorgd van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen.

Kijk voor meer informatie over De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland en de voorwaarden voor inschrijving op www.debestekampvuurmuzikant.nl.