Dag Des Oordeels: C. Love Detectives – Out Of The Blue (part one)

Tekst: Patrick Schimmel ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van het zwarte goud. Dit keer de debuut-ep van het voor de helft Arnhemse indie-pop duo C. Love Detectives: Out Of The Blue (part one).

De Muziek

C. Love Detective is een Belgisch-Nederlands pop-duo, gemaakt voor op de dansvloer. ‘If Courtney Love (Has Found The Plane)’ veroorzaakte zelfs al een kleine hype in België. Om daar op voort te bouwen, had C. Love Detectives vorig jaar een missie. 'I Wanna Record You', zoals het gelijknamige nummer vertelt.

Het duo wil namelijk dat hun eerste plaat opgenomen zou worden door niemand minder dan producer Bryce Goggin, in New York, die eerder heeft samengewerkt met onder andere  Joan As Police Woman en Pavement.  Dit Belgisch-Nederlandse duo is daarin geslaagd en hun eerste ep is het resultaat. Out Of The Blue wordt vrijdag 1 april aan de wereld gepresenteerd in Luxor Live, Arnhem.

Plus

Het eerste opgenomen materiaal van C. Love Detectives is een interessant popplaatje geworden. Een flinke knipoog met de teksten op ‘If Courtney Love (Has Found The Plane)’, heeft zelfs volwaardige hitpotentie. Sowieso zijn de tracks van deze ep echte breinplakkers. De combinatie tussen een poppy gitaargeluid and stevige dancebeats verzekert het opzwepende karakter van de plaat.

Min

De debuut-ep van dit duo is bovendien een schizofrene popplaat. C. Love Detectives neigt soms te verrassen met een indringend intermezzo, waarna het eentonige refrein of een cliché baslijntje dat weer ongedaan maakt. Daarnaast  sprankelen de vocalen van C. Love detectives enkel wanneer het duo besluit samen te zingen.

Het Nummer

‘Train’ laat zien wat C. Love Detectives in petto heeft voor ons. Het is een energieke track waarop het duo wat meer het achterste van zijn en haar tong laat zien. Het duo laat zijn ziel en zaligheid achter in dit nummer en laat hun voorliefde voor dansbare popmuziek gelden.

Het Oordeel

C. Love Detectives laat met deze ep zien waar ze op mikken. Een stevige en dansbare indie-pop variant die recht voor zijn raap is. Helaas is dit debuutplaatje niet voor de volledige lengte interessant en zal de fijnproevers afschrikken, ondanks dat het duo soms toch weet te verrassen met een urgenter geluid. Wellicht kan deel 2 de lijn van de afsluiter ‘Train’ doortrekken. C. Love Detectives profileert zich in ieder geval als een welkome gast op indiefeestjes de komende tijd.