Festival De Oversteek in september: met o.a. Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk en meer Festival De Oversteek in september: met o.a. Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk en meer

, Redactie 3voor12 Gelderland

Festival De Oversteek in september: met o.a. Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk en meer

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Zondagmiddag 4 en 11 september presenteert Festival De Oversteek voor de achtste keer muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op 21 cultuurhistorische en natuurlijke locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Een greep uit het aanbod van 40 optredens: Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk, Lilian Hak en Bram Stadhouders.

Festival De Oversteek presenteert muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op cultuurhistorische en natuurlijke locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Zondagmiddag 4 september is het festival op acht locaties ten westen van de Waalbrug. Op 11 september doet Festival De Oversteek veertien locaties oostelijk van de Waalbrug aan. Deelnemende locaties zijn landgoederen, boomgaarden, buitenplaatsen en strandjes aan de Waal.

Cabaretier Lebbis speelt in een openluchtamfitheater op de Doornikse akkers bij Landgoed Doornik fragmenten uit zijn nieuwe voorstelling De Paardenpoetser. In Fort Beneden Lent treedt de Vlaamse rockgigant Mauro Pawlowski op, gitarist van dEUS en voormalig voorman van Evil Superstars. In De Kas zijn twee andere rockhelden te zien: Carol van Dijk en Peter de Visser van Bettie Serveert. Op het erf van Koken aan de Waal speelt Stefanie Struijk, ook wel bekend als Stevie Ann, haar nieuwe, Nederlandstalige nummers. Andere hoogtepunten: Lilian Hak, de jonge jazzgitarist Bram Stadhouders en pianist Pieter de Graaf.

Festival De Oversteek presenteert zes hoogtepunten van het theater- en dansfestival Theatraal AM Waal, dat in april plaatsvond op een tiental locaties in de Nijmeegse benedenstad. Ook het Nijmeegs dansduo LEF en de Arnhemse theatergezelschappen Cie. Perelman en ImproVi treden op. Literatuur is er van Else Kemps (jongste winnares Turing Poëzieprijs ooit), Lotte Lentes, Jesse Laport en Wout Waanders.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festivaldeoversteek.nl. Bezoekers tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland