Nieuw album ENGAGE! van Nijmeegse punkband Antillectual verschijnt 29 juli

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het afgelopen jaar is de Nijmeegse punkband Antillectual achter de schermen druk in de weer geweest met een nieuw album. Op 29 juli brengt de band het nieuwe full album ENGAGE! uit. Als je in een wereld leeft die onder druk staat door conflicten en crises kun je niet anders dan betrokkenheid tonen en in de aanval te gaan. Kritieke toestanden vragen om kritische muziek.

Voor het creëren en perfectioneren van het geluid op langspeler ENGAGE! heeft Antillectual een compleet andere benadering gekozen. Niet alleen heeft de band de sterkste bezetting tot op heden, voor de (pre)productie van het album is een team samengesteld bestaande uit Jochem Jacobs van Split Second Sound (Textures, Face Tomorrow, Ali B, Guus Meeuwis), Martin Beusker van Mailmen Studio (Only Seven Left, Dotan) en Robin van Loenen (Destine, PollyAnna, The 101's).

Dit team bestrijkt het harde muziekpalet van links naar rechts, van poppy tot obscuur. Songs zijn beter afgestemd dan ooit tevoren; er is meer tijd, aandacht en moeite gestoken in de totstandkoming ervan. Natuurlijk is die typische Antillectual-smaak behouden gebleven.

Om het af te maken zijn vocale bijdrages te horen van niemand minder dan Nathan Gray van BoySetsFire en Thomas Barnett van Strike Anywhere. Het album wordt in Europa uitgebracht door Redfield Records (Gameface, John Coffey, Eskimo Callboy), in Azië door Waterslide Records (Literature, Steve Adamyk Band, Bangers) en in Zuid Amerika door Fusa Records (Nitrominds, Adrenalized, Kacttus). Album artwork door Sebas Verdikt.

 

Live
16-07     O-TOWN SUMMER PUNKS FEST, Oostende (BE)
23-07     KNRD FEST, Nürnberg (DE)
31-07     WILLEMEEN, Arnhem
06-08     BRAKROCK ECOFEST, Duffel (BE)
07-08     CLUBCANN, Stuttgart (DE)
09-09     PUNK ROCK HOLIDAY, Tolmin (CZ)
15-08     MERGENER HOF, Trier (DE)
03-09     TROSSEKULT FESTIVAL, Rheine (DE
14-10     SEEWINKEL NOISE FACTORY DIY FESITVAL 4.0, Vienn (AU)