Afscheidsconcert Normaal vanaf 21 juni op dvd & blu-ray

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Normaal sloot op 19 december 2015 haar 40-jarig bestaan af met een afscheidsconcert, getiteld 'Ajuu, de mazzel!' in het Gelredome in Arnhem. Vanaf 21 juni is de dvd en blu-ray van het concert verkrijgbaar. Daarop is het allerlaatste concert te zien met 35 nummers. Als extra is er een televisieregistratie door de VPRO van het concert, aangevuld met interviews.

In de jaren '70 zette de rockband Normaal Nederland op z'n kop met de rebelse teksten in het Achterhoeks dialect. Het leek wel of de plattelanders ineens een eigen identiteit hadden gekregen. Mensen die nog nimmer een hooivork in de hand hebben gehad, noemen zich plots ´boer´. Maar Normaal is echter meer dan alleen boerenrock.

De band heeft een eigen wereldje, een eigen taal en diverse generaties fans. Een fenomeen dat na veertig jaar gestopt is. Op 19 december 2015 sloot Normaal haar 40-jarig bestaan af met een afscheidsconcert, getiteld Ajuu, de mazzel! in het Gelredome in Arnhem. In de show werd teruggeblikt op de afgelopen veertig jaar.

Ajuu, de mazzel! is vanaf 21 juni verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Speelduur: 165 minuten| Beeldformaat: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1 | Verpakking: 2 dvd slipcase & 1 blu-ray