Volledig programma 25e Appelpop gepresenteerd

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Guus Meeuwis, Marco Borsato, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Crystal Fighters. Op 9 en 10 september staan ze allemaal op de gratis 25e editie van Appelpop. Het festival wordt afgesloten door Chef’Special, dat na een lange zomertour in de Verenigde Staten als enige Nederlandse show deze zomer Appelpop op het programma heeft staan.

*Update 31 augustus 2016*

Met nog anderhalve week te gaan zijn er enkele wijzigingen aangebracht in het programma. Delain heeft wegens onvoorziene omstandigheden de show op 10 september moeten cancellen. Bewilder is toegevoegd aan het programma en Alex Vargas, Causes en Broederliefde verschuiven naar andere plaatsen in het blokkenschema.

Tijdens de inmiddels traditionele programmapresentatie in Tiel is de hele line-up voor de komende editie van Appelpop bekend gemaakt. Zo werd duidelijk dat John Coffey en Peter Pan Speedrock, twee rockbands die beiden dit jaar gaan stoppen, Appelpop als laatste grote festival in hun speelschema’s hebben opgenomen. Ook internationale bands weten Tiel in september te vinden: zo treedt het Britse Crystal Fighters op, reist Alex Vargas af uit Denemarken, komt Balthazar uit België, July Talk uit Canada en Fiddler’s Green uit Duitsland.

Naast de eerder genoemde namen werd nog een lange reeks bands aangekondigd: Lucas Hamming, Fresku, Birth of Joy, HAEVN, Delain en Drive Like Maria. Een knipoog naar de historie van het festival is het programmeren van BB’87, waarvan de bandleden als Beatbusters vele malen op Appelpop speelden in de beginjaren van het festival. Daarnaast biedt Appelpop in 2016 ook weer volop ruimte voor nieuw talent met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, De Likt, Broederliefde, Indian Askin en Popronde’s OOR Talent, waarvan later bekend zal worden welke band dit is. Lokaal talent wordt vertegenwoordigd door Parel van de Betuwe winnaar Spool en de scholieren van Wish To Be A Star, een lokale talentenjacht voor het goede doel.

Met de programmapresentatie is het vieren van 25 jaar Appelpop echt van start gegaan. "We hebben binnen de programmering echt uitgepakt om met zoveel mogelijk mensen ons jubileum te kunnen vieren", laat de organisatie weten. "We zijn trots op het programma en op de enthousiaste bijdrage van onze sponsoren en vrijwilligers." Het festival wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en door een grote groep vrijwilligers, waarvan er tijdens het festival zelfs meer dan 500 actief zijn.