Line-up Huntenpop 2016 compleet

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De line-up van de 27e editie van Huntenpop is zo goed als compleet met 8 nieuwe namen. Huntenpop is 12 en 13 augustus 2016 in het DRU-Park in Ulft.

Zaterdag 13 augustus

The Answer viert dit jaar het tienjarig bestaan van het album Rise met een wereldtournee. Deze Noord-Ierse hardrock band tourde als voorprogramma al met wereldacts als AC/DC, Deep Purple, The Rolling Stones en momenteel Whitesnake. Voeg daar Led Zeppelin aan toe en je hebt het rijtje grote voorbeelden compleet waarmee de band is opgegroeid.

Vrijdag 12 augustus

Onder de Parachute zal op de vrijdagavond een speciaal optreden plaatsvinden van Hooked met een wel heel bijzondere samenstelling van Achterhoekse topmuzikanten. Wie die avond het podium gaan beklimmen, blijft nog heel even geheim.

Extra stage: Festivaart stage

In tegenstelling tot andere jaren zal er op Huntenpop dit jaar voor het eerst een podium het hele weekend in het teken staan van de beste dance en hiphop acts van ons land. Nieuw toegevoegd: Dyna, SBMG, Lady Virea en Zenmaster.

Winnaars Achterhoekse Bandcompetitie

Ook dit jaar zullen de winnaars van de Achterhoekse Band Competitie Huntenpop openen op zaterdag. Lou Patty ging er met de juryprijs vandoor en won zodoende onder meer een plek op Huntenpop. Verwacht bij Lou Patty classic rock gitaren, heavy drum’s en synth’s omlijst door snoeiharde lyrics. Invloeden zijn oa. Beastie Boys, The Prodigy en Urban Dance Squad, maar de combinatie heavy gitaren en rauwe synths geven de band een geheel eigen sound.

Lilith Effie (publieksprijs) tapt dan uit een heel ander mooi vaatje. Houd je van een donkere sound met een Portishead feel; dat gemixt met een beetje techno, drum & base, hiphop en dromerige zang? Dan zal deze band je zeker niet teleurstellen.

Huntenpop, Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus, DRU-park, Ulft
Bekijk de volledige line-up op de website van Huntenpop