Hip Hop Hall Of Fame Museum & Hip Hop Golden Age organiseren samen hiphopfestivals in Nijmegen en Amsterdam

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het officiële Hip Hop Hall of Fame + Museum & Entertainment Complex heeft haar activiteiten nu uitgebreid met een belangrijk partnerschap op het Europese continent. Het New Yorkse Hip Hop Museum is een langlopende samenwerking aangegaan met Hip Hop Golden Age: een toonaangevend web-platform voor klassieke hiphop, opgericht door Nederlander Cis Van Beers. Het partnerschap omvat onder andere de lancering van de HHHOF's Hip Hop Music & Culture Festival, in samenwerking met Hip Hop Global Media & Entertainment, in Nijmegen en Amsterdam in maart 2017.

De Hip Hop Hall of Fame is een Amerikaanse non-profit instelling waarvan de missie is om hiphopmuziek & cultuur uit de hele wereld te behouden, te archiveren, tentoon te stellen en te onderwijzen. HHHOF is een partnerschap aangegaan met een organisatie in Nederland die haar doelstellingen ten behoeve van het behoud en de uitbreiding van hiphop cultuur deelt.

"Hip Hop Golden Age is ontstaan uit liefde voor klassieke & echte hiphop, en als een platform voor het behoud van de hiphopcultuur - het waarderen van de creativiteit, positiviteit, bewustzijn, en originaliteit gebruikt door hiphopartiesten uit de 'gouden periode' – de jaren 80 en 90", zo zegt Cis van Beers, oprichter van HHGA.

Het partnerschap omvat onder andere de lancering van de HHHOF's Hip Hop Music & Culture Festival, in samenwerking met Hip Hop Global Media & Entertainment, in Nijmegen en Amsterdam in maart 2017. Het evenement zal bestaan uit twee dagen van muziek, kunst en cultuur met DJ shows, B-Boy/Girls dansvoorstellingen, graffiti workshops, symposia en masterclasses, opkomende artiesten & talent showcases en vooral de Legends & Icons Concert Series.

Ook onderdeel van de plannen zijn maatschappelijke & educatieve activiteiten, waarbij de hiphopcultuur wordt gebruikt om jongeren van alle afkomsten, die nu al worden beïnvloed door hiphop, op een positieve manier te verenigen.

Het partnerschap betekent ook het formeel toetreden van hiphop impresario en -historicus Cis Van Beers tot het team van de Hip Hop Hall of Fame, als co-voorzitter van het internationale comité van het museum – om een leidende rol te spelen in het lanceren van het merk en de missie van HHHOF in Europa en om de internationale Hip Hop Music & Culture Festival Tours in 2017 te organiseren.

"Het is een grote eer voor mij en Hip Hop Golden Age om een lange termijn samenwerking aan te gaan met de Official Hip Hop Hall of Fame Museum in New York. We zijn beiden hiphophistorici en zien het belang en de kracht van hiphopmuziek en cultuur in de hele wereld ', aldus Cis Van Beers. Hip Hop Golden Age zal ook een bijdrage leveren aan het aanstaande HHHOF boek getiteld 'Hip Hop Who's Who', dat begint bij de geboorte van Hip Hop en helemaal tot aan de dag van vandaag zal gaan.

Tickets voor het Europese Hip Hop Music & Culture Festival maart 2017 zullen dit najaar beschikbaar zijn.