Nominaties beste artwork

Vijf geselecteerden: Wolves Dressed In Sheep, Opticks, Leeways, Zamora en The Heat

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De nominaties voor beste artwork zijn bekend. En wie kan daar nou beter iets van vinden dan de grafisch ontwerpers die we hebben gevraagd: Marloes de Laat, William van Giessen en Allard Koers. Donderdag 7 januari maken zij de winnaar bekend in Luxor Live tijdens de 3voor12 Gelderland Awardshow.

Beste artwork

1. The Heat - Matatoro

"Onze albumhoes is volledig handwerk dus je mist wel wat door het alleen digitaal te bekijken", aldus The Heat.
"De hoes is ontworpen en uitgevoerd door kunstenaar Paco Kamil. Het is een Japanse houtsnede (een stempel voor- en achterkant) die hij handmatig heeft gesneden. De twee binnenkanten zijn linoleum prints. Alles is door Paco en ons zelf gestempeld en elke plaat heeft dus andere vlekjes en is uniek. Omdat het allemaal handwerk is zitten er ook mooie foutjes in de tekst die niet zomaar even verbeterd konden worden. Er heeft extreem veel werk ingezeten om het allemaal zelf te doen, maar we zijn er ontzettend trots op."

2. Leeways - Tales of a Madman

3. Wolves Dressed In Sheep - Varykino

4. Zamora - Waves

Cyril Crutz over hun artwork: "Naast de cover van Toni Frisell hebben we een foto van de Nijmeegse fotograaf Duncan de Fey gebruikt als achtergrond voor de lyrics en andere info. Duncan is onze vaste partner in beelden. Het ontwerp van de totale albumhoes is van onze bassist Nick Sanders en mij. Wat niet uit de ontwerp beelden naar voren komt (maar wat we zelf het sterke van het concept vinden) is dat elke lp en cd verpakt is in een wikkel. Hierop staat de naam van de band en de plaat. Het idee hierachter is dat, naast dat een plaat kopen een cadeautje aan jezelf is, ons album nogal een kwetsbaar, persoonlijk verhaal is. Met de wikkel willen we eigenlijk vragen; 'handle with care' en neem de tijd om het album te leren kennen. Het idee van de wikkel was van ons label Lighttown Fidelity en vonden wij meteen erg tof. Daarnaast heb je als de wikkel er vanaf is ook een helemaal clean coverfoto. Dat sprak ons ook erg aan." 

5. Opticks - Opticks

3voor12 Gelderland awards

Donderdag 7 januari, Luxor Live, Arnhem
Tickets á €10 hier verkrijgbaar