21 mei 2016 is het zover. Dan komt het langverwachte tweede album van de Boetners uit. De releaseparty is in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Het gaat een bijzondere avond worden met speciale gastmuzikanten en natuurlijk veel nieuwe nummers van de nieuwe plaat. De mannen kijken uit naar deze avond. Een eigen headline show in de DRU Cultuurfabriek staat al lang op het verlanglijstje.

De Boetners zagen het daglicht als bezoekers van het Zwarte Cross Festival 2011. De band heeft op 23 mei 2014 haar eerste album A-j Moar Schik Hebt uitgebracht en sindsdien speelt de band regelmatig in alle hoeken van de Achterhoek en omstreken. De Boetners hebben o.a. gespeeld op Huntenpop, samen met Normaal op het Høkersweekend en airplay bij Giel Beelen op 3FM.

De band maakt nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers met een knipoog in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 21 mei om 20:00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl