Albumrelease Nijmeegse singer-songwriters These People: muziek en kunst in de Valkhofkapel

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op 30 januari 2016 viert het Nijmeegse duo These People de release van zijn eerste studioalbum. De lancering van het album My Mind, The Castle Where I Am King is in het Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark en gratis toegankelijk voor iedereen. Om 13.00 uur en 15.00 uur brengt These People de nummers van het album live ten gehore.

Voor deze bijzondere gelegenheid gaat de band een samenwerking aan met kunstenares Else-Marie Vermolen. Eén van haar werken is gebruikt voor het artwork van het nieuwe album. In de kapel richt zij een expositie in met een selectie van haar schilderijen. Haar werken zijn tijdens de expositie beschikbaar voor de kleine portemonnee.

"Muziek en kunst zijn vaak abstracte dingen en mede daardoor soms wat minder toegankelijk. We willen het laagdrempelig maken door het verhaal erachter te vertellen, maar ook voldoende ruimte over te laten voor eigen interpretatie", aldus zanger en gitarist Dirk Mesman. "Daarnaast willen we mensen natuurlijk graag kennis laten maken met onze muziek en zijn we trots op ons eerste album."

Over These People
Het duo These People bestaat uit Anna Witvliet en Dirk Mesman. De band kende in 2013 een vliegende start met de overwinning tijdens songwriterwedstrijd Nootuitgang. Korte tijd later volgde een optreden op het Valkhoffestival. Dit moedigde hen aan op volle kracht verder te gaan. Een kleine drie jaar, een ep en zo’n 100+ optredens later werd het tijd voor de volgende stap: een studioalbum. My Mind, The Castle Where I Am King is een reis door het repertoire en laat de diversiteit zien die met een minimale bezetting kan worden bereikt. Het album vertelt hun mooiste verhalen in de vorm van sfeervolle luisterliedjes. Voor dit project zocht These People begin 2015 de samenwerking met cellist Bram Witvliet.