Nieuwe reeks 'Norwegian Wood' in Thiemeloods Nijmegen

Nijmegenaar Björn van der Doelen, Frédérique Spigt en Anneke van Giersbergen

Redactie 3voor12Gelderland ,

De akoestische concertreeks 'Norwegian Wood' is terug voor een nieuwe reeks in de Thiemeloods in Nijmegen. ‘Norwegian Wood’ wordt georganiseerd en gepresenteerd door muzikanten Eric van Dijsseldonk en Dirk-Wim in ‘t Hof. Elke derde vrijdag van de maand nodigen zij bijzondere artiesten uit voor een akoestisch optreden en openen ze zelf de avond met enkele liedjes. De artiest, de muziek en de verhalen achter de liedjes staan centraal. Intieme luisterconcerten op een nieuw Nijmeegs podium.

Vrijdag 19 februari treedt Björn van der Doelen op. In een tijd dat zowat elke ex-voetballer zijn biografie laat schrijven door een willekeurige journalist, komt de oud-PSV en NEC-er Björn van der Doelen met zijn prachtige plaat Caballero Zonder Filter. Een album vol donkerbruine, rokerige liedjes in Brabants dialect, die allen één ding gemeen hebben: een goed verhaal. Hiermee vestigt Van der Doelen zich definitief als muzikant die ooit voetballer was en niet meer andersom.Hij wordt begeleid door Alex Akela (viool) en Mathijs Leeuwis (pedalsteel).

Frédérique Spigt schitterde onlangs in “Elvis Never Left The Building”, een ode aan The King met o.a Annet Malherbe. Spigt acteert, presenteert, componeert en illustreert. Met haar laatste twee albums Land en The Medicineshow (country/americana) veroverde zij een Edison nominatie. Tijdens haar optreden vrijdag 16 maart presenteert zij haar muziek in een intieme setting. Met gitarist Jan van der Meij brengt zij de mooiste songs van haar meest recente werk, met hier en daar vast en zeker een Elvisje. Dit optreden is uitverkocht.

Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metalpioniers The Gathering geweest. Ze brengt in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als solo-artiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden. Het album Everything Is Changing (2012) wordt genomineerd voor een Edison in de categorieën ‘beste zangeres’ en ‘beste album’. Anneke’s meest recente solo-album Drive (2013) wordt gevolgd door een tournee door meer dan 25 landen. Tijdens ‘Norwegian Wood’ presenteert Anneke van Giersbergen solo akoestisch. Hierbij begeleidt Anneke zichzelf op gitaar en speelt ze, naast nummers uit haar eigen carrière, ook een aantal interessante covers van o.a. Bruce Springsteen en Fleetwood Mac.

Optredens 'Norwegian Wood'
Vrij 19 februari: Björn van der Doelen
Vrij 16 maart: Frédérique Spigt (uitverkocht)
Vrij 20 mei: Anneke van Giersbergen