New Dutch School opent pop-up platenzaak in Arnhem

Naast vinyl ook ontmoetingsplek met instore optredens en dj-workshops

Aukje Verstegen ,

Op 18 maart opent Daan Rood in samenwerking met NDS een vinylstore voor zijn afstudeerproject in de binnenstad van Arnhem. En er is meer.


Daan, student van de Herman Broodacademie, wil voor zijn afstudeerproject een ontmoetingsplek creëren voor muziekfanaten uit Arnhem en omgeving. "Je hebt veel evenementen waar elektronische muziek wordt geprogrammeerd maar geen fysieke winkel waar zij samen platen kunnen diggen. Vinyl wordt verkocht van Triphouse Rotterdam, SlapFunk, Tomorrow Is Now Kid, Dopeness Galore, 33/45 Vinyl, Swordfish & Friend, Deeptrax, KillaCutz en nog veel meer." 
Liefhebbers kunnen in het café van Tape aan de Hommelstraat werken aan diverse projecten en dj-workshops als ‘werken met Ableton’ (muzieksoftwareprogramma). Er is wekelijks een wisselend programma met dj-workshops, lezingen en instores van bevriende labels en collectieven.

In de winkel wordt nieuw en tweedehands vinyl verkocht waarbij belangstellenden zelf hun collectie kunnen toevoegen en samenstellen. Alle kosten (transport, verkoop en administratie) die zij hiervoor maken komen volledig voor rekening van de organisatie. “Het gaat ons om de ervaring en deze willen wij graag met de Arnhemmers delen.” Het afstudeerproject van Daan heeft als doel om Arnhemmers met elkaar in contact te brengen en bekendheid te geven aan deze wijze van samenwerken. Daarnaast zijn er diverse gadgets en merchandise te vinden.
 

Vrijdag 18 maart   NDS Recordstore w/ NDS Residents
Donderdag 7 april NDS Recordstore w/ Triphouse
Zaterdag 16 april  NDS Recordstore w/ Karton
Zaterdag 30 april  NDS Recordstore w/ Low Money Music Love

NDS Pop-up store vind je van 18 maart tot 30 april aan de Hommelstraat 66 te Arnhem.