Valkhof Festival 2016 - Eerste 12 namen bekend!

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De eerste 12 namen van het Valkhof Festival 2016 zijn bekend. Het Valkhofpark tovert met Valkhof Festival 2016 om tot jouw muzikale oase, een plek waar je een week lang nieuwe muziek ontdekt met ruim 120 optredens! Entree is gratis. Het Valkhof Festival is dit jaar van 16 t/m 22 juli 2016.

Andy Shauf
De Canadese Andy Shauf weet prachtige verhalen, twijfels en nieuwsgierigheid te verwerken in zijn teksten. Op het Valkhof Festival 2016 zal hij acte de présence geven met zijn band.

Con Brio
Bruisende mix van uptempo soul, R&B en dansbare funk uit San Francisco. Con Brio weet elk nummer de spanning en temperatuur op te voeren en werkt als een dampende soul- en funkmachine op je heupen.

Death Alley
Death Alley is een Amsterdamse band bestaande uit ex-leden van Gewapend Beton en The Devils Blood. Deze hard rockende heren maken energieke proto-punk en 70’srock en een stevige portie psychedelica in de traditie van MC5 en Blue Oyster Cult.

Flying Horseman
De muziek van dit Belgische sektet is bezwerend en intens, met frontman Bert Dockx's schaduwrijke lyrics en gepassioneerde zang als reisleider langs exotische grooves en claustrofobische post-punk.

Jo Goes Hunting
Jo Goes Hunting is de band rondom singer-songwriter en multi-instrumentalist Jimmi Hueting. Met het goede popliedje als basis bouwt Jo Goes Hunting elk liedje uit tot eigen wereld, soms avant-gardistische, soms vrolijke synthpop, maar altijd spannend.

John Coffey
2015 was het jaar van de grote doorbraak van John Coffey. Het album ‘The Great News’ sloeg in als een bom en de live show maakt het af: snoeiharde nummers waar zweet, spanning en inspiratie van afdruipen. Niet voor niets kan de band worden omschreven als de ‘enfants terribles’ van de Nederlandse (punk)rock.

Los Pirañas
Zelf omschrijft de Colombiaanse band hun muziek als 'tropical noise', waarbij ze salsa, champeta, merengue en andere Caribische genres mixen met vreemde electronische geluiden, psychedelische baslijnen en verrassende tempowisselingen.

Loyle Carner
Deze jonge Londenaar werd begin dit jaar door alle hiphop-kenners, muziekcritici en Engelse radiostations getipt als ‘het nieuwe talent van de Britse hiphop-scene’.

Lucius
De New Yorkse band Lucius is anders dan de andere New Yorkse bands. Dat heeft te maken met de stemmen van de twee frontvrouwen, Jess Wolfe en Holly Laessig. Ze zingen alles samen en creëren ze één zangstem, die de springerige, Vampire Weekend-achtige muziek van Lucius de spannende allure van een band uit de sixties geeft.

Oddisee & Good Compny
In 2015 verscheen zijn succesvolle album “The Good Fight” met zijn kenmerkende geluid: relaxte, jazzy sound over boom-bap drums. Oddisee zal op Valkhof Festival spelen met Good Compny, zijn indrukwekkende live band. Oddisee gaf al eerder een fantastisch optreden in Merleyn.

Protomartyr
Donker, rauw & hard, onheilspellend en overrompelend geluid uit de motorcity Detroit: de stad waar al decennia lang geweldige muziek uit voortkomt.

Sevn Alias
Vorig jaar trapte Sevn Alias de deur in van de Nederlandse hiphop scene met de release van zijn Twenty Four Sevn mixtape. Live is de jonge rapper een ware sensatie, zo bleek al op onder meer Noorderslag.