Eerste Namen Huntenpop 2016

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Kovacs, Fresku, Nielson, Peter Pan Speedrock en Lucas Hamming zijn de eerste acts die bevestigd zijn voor Huntenpop 2016. Genoemde namen komen allen op zaterdag 13 augustus naar het DRU Park te Ulft.

Het heeft even op zich laten wachten maar dit jaar is het dan eindelijk zover, “The Wolf Lady” komt naar Huntenpop. De van oorsprong Limburgse zangeres Sharon Kovacs, vaak vergeleken met Portishead en Amy Winehouse vanwege haar stijl en donkere stemgeluid, heeft een enorm succesvol jaar achter de rug. Zo kwam haar debuutalbum “Shades of Black” op 1 binnen in de albumcharts, verkocht haar clubtour compleet uit en speelde ze al op de grootste festivals van Europa, Rock Werchter en Pinkpop.

Met FRESKU komt de afsluiter van de grote zaal van Noorderslag naar de Achterhoek. De Eindhovense rapper bracht in 2015 met “Nooit Meer Terug” één van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums uit. Een plaat waarop hij gretig en gedurfd afwisselt tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt. Fresku komt met liveband naar Huntenpop.

Weinig artiesten hebben in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar zoveel bereikt als NIELSON. Met een debuutalbum dat op #2 in de hitlijst binnenkwam, gouden én platina platen en grote hits als Beauty & The Brains, Hoe en Sexy Als Ik Dans, is hij inmiddels één van de meest populairste Nederlandstalige popartiesten. In maart staat de singer-songwriter nog met zijn eigen show in de Heineken Music Hall, maar op 13 augustus zal hij voor het eerst Ulft aandoen.

Bijzonder trots is de organisatie ook met de terugkeer van PETER PAN SPEEDROCK naar Huntenpop. Waar ’s lands hardst werkende rockband in 2002 in Varsselder voor het eerst op het Achterhoekse festival stond, zal het dat in 2016 voor het laatst zijn. De Eindhovenaren, met 1997 shows de Nederlandse band met de meeste optredens op de teller, stopt er na 20 jaar namelijk mee. Reden genoeg om op Huntenpop waardig afscheid te nemen van dit trio, inclusief mascotte Dikke Dennis.

Met LUCAS HAMMING (1993) komt er een jonge, getalenteerde singer/songwriter naar Huntenpop. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van Paul Weller, Alex Turner (Artic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. Als huisband van DWDD maakte het grote publiek al kennis met Lucas en zijn geweldige band, nu hij zelfs voor Pinkpop is aangekondigd, kan straks niemand meer om heen.

Voor meer info, kijk op www.huntenpop.nl