Line-up Bevrijdingsfestival Nijmegen 2016 bekend

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De line-up voor het Bevrijdingsfestival 2016 op donderdag 5 mei in Hunnerpark in Nijmegen is bekend. Onder meer Ronnie Flex (winnaar Popprijs 2015 met New Wave), Amsterdam Klezmer Band en het nieuwe project van Blaudzun, Haty Haty zullen van deze editie weer een uiterst dansbaar vrijheidsfeest maken.

Ronnie Flex is niet meer weg te denken uit het Nederlandse poplandschap. Als belangrijk onderdeel van New Wave won hij dit jaar de Popprijs en scoorde hits als 'Niemand' en natuurlijk 'Drank & Drugs' met Lil Kleine. Een liveshow van Ronnie staat garant voor een vet feestje.

Amsterdam Klezmer Band maakt al 20 jaar een mix van klezmer, balkan en gypsy. Met hun frisse kijk op de traditionele muziekstromingen is het een graag geziene band in binnen- en buitenland. Zon of geen zon, dit bonte gezelschap maakt van elke festivalweide een aanstekelijk muzikaal feest.

Haty Haty is het nieuwe project van Blaudzun samen met producer David Douglas. Dit voorjaar komt hun gezamenlijke plaat uit, waarvan we al een voorproefje kregen in de vorm van 'High As the Sun'. Verwacht Blaudzuns herkenbare stemgeluid met mysterieuze beats van David Douglas.

Het Bevrijdingsfestival wordt geopend met een optreden van de winnaar van het tweede Freedom ’s Cool Festival.

Volledige line-up
Ronnie Flex, Amsterdam Klezmer Band, Throes + The Shine, Haty Haty (feat David Douglas & Blaudzun), Roger Damawuzan & Vaudou Game, Kamp Ras (feat Poke, Roscovitch & Kabel), Hef, Keljet (live), Yasmine & Band, Guus Christian, Davy Brandts, Spaceandtime, Octual b2b Sinfol, Mirella Kroes en stranger.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de zesde keer georganiseerd door het 4&5 Mei comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. Net als afgelopen jaren is het ook nu van belang stil te staan bij de betekenis van 5 mei: vrijheid geef je immers door. Kijk ook naar de thematekst van 2016 van politiek filosoof Tamar de Waal met de veelzeggende titel ‘Vrijheid omarm je” waarin ze stilstaat bij de waarden die nodig zijn om vrijheid mogelijk te maken.

Het festival start om 13.30 uur en sluit om 23.00 uur. Gratis t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar is de toegang 5 euro. Meer info: www.4en5mei-nijmegen.nl & www.doornroosje.nl