Achterhoekse Band Competitie ook in 2016

Redactie 3voor12 Gelderland ,

In 2016 wordt de zesde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden op zaterdag 18 juni. Evenals in 2015, zal ABC ook dit jaar uit één avond bestaan waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket.

De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijke initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen en de DRU Cultuurfabriek. Het heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Genoemde partijen willen talentvolle muzikanten/ bands met een aantoonbare link met Achterhoek/Gelderland oproepen zich in te schrijven.

Het prijzenpakket omvat:
> Een podiumplek op Huntenpop
> Studiotijd bij Silvox Studio
> 500 cd’s inclusief artwork beschikbaar gesteld door De CD Perserij
> Een fotoshoot met een professionele popfotograaf.
> Behind the Corner Jaarlidmaatschap voor je band en feature artikel in Behind the Corner Popmagazine

Voorwaarden om in te schrijven
> Kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk)
> Enige podiumervaring
> Demomateriaal kunnen overleggen voor 15 april 2016. Liefst digitaal
> Beschikbaar op zaterdag 18 juni 2016

Aanmelden kan tot 15 april 2016 door een e-mail te sturen naar abc@huntenpop.nl met daarin een korte biografie, bandfoto, contactgegevens en een link naar online demo-materiaal.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging zullen krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2016 in de DRU Cultuurfabriek.

De Achterhoekse Band Competitie is zaterdag 18 juni om 20:00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. De entree is gratis.