Nijmeegse punkband Ink Bomb verkoopt akoestische cover voor goed doel

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Nijmeegse punkrockers van Ink Bomb verkopen tot 20 januari een eigen, akoestische versie van een bekende punkklassieker: Nothing With You van Descendents. Prijs: 1 euro. De volledige opbrengst hiervan doneert de band aan de Kledingbank Nijmegen, een lokaal initiatief dat mensen die onder de armoedegrens leven, voorziet in de dagelijkse behoefte aan kleding.

Over de keuze voor de Kledingbank Nijmegen hoefde de band niet lang na te denken. Zanger Joost Hoedemaeckers is hier wekelijks een paar uur als vrijwillige coördinator actief en ziet in de praktijk dat de organisatie altijd ondersteuning kan gebruiken. "Klanten van de kledingbank komen bijvoorbeeld via Stichting Gast, Vluchtelingenwerk, de voedselbank en Leger des Heils naar ons toe. Ze krijgen allemaal een kledingpakket, waarvan het ondergoed en de sokken nieuw zijn. Daarvoor is natuurlijk geld nodig."

Zelf opgenomen
Net als alle eerdere releases van Ink Bomb is de Descendents-cover opgenomen en gemixt in de studio van gitarist Quirijn Foeken. Hierdoor zijn er geen kosten gemaakt voor deze kerstrelease en kan de volledige opbrengst ten goede komen aan de doelgroep van Kledingbank Nijmegen. 

Cover kopen
De akoestische versie van Nothing With You is voor iedereen gratis te beluisteren op Bandcamp. Wie het nummer als mp3 wil kopen en zo wil bijdragen aan Kledingbank Nijmegen, kan dit op twee manieren doen. Je kan een euro overmaken naar NL26 RABO 0120 3305 12 op naam van J.A.P. Hoedemaeckers o.v.v. ‘donation 2016’ en je mailadres. In dat geval gaat de euro in zijn geheel naar Kledingbank Nijmegen. De band stuurt je de mp3 van de cover dan per e-mail toe. Een andere manier om het nummer te kopen is met Paypal of een creditcard via de Bandcamppagina van Ink Bomb. Omdat hier administratiekosten bij komen vanuit Bandcamp en Paypal zelf, zal per euro 70 cent terechtkomen bij Kledingbank Nijmegen.