Rockers van Navarone terug met een nieuw album

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Nijmeegs-Amsterdamse rockers van Navarone brengen begin 2017 hun nieuwe album uit. Het derde album heet Oscillation en ligt 20 januari in de winkels. 's Avonds is de - inmiddels uitverkochte - albumrelease in Doornroosje. De plaat is opgenomen door Joost van den Broek (Epica, Xandria) en wordt uitgebracht via het Duitse Rodeostar Records. Op donderdag 19 januari organiseert de band een exclusieve albumproeverij in samenwerking met ROC Nijmegen en de Cas Spijkers Academie Boxmeer. Deze proeverij bestaat uit 11 gangen waarbij elke gang gekoppeld is aan een nummer van het nieuwe album.

Navarone is een Nijmeegs-Amsterdamse rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternative rock. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands.

Hun eerste twee studio albums A Darker Shade Of White (2012) en Vim & Vigor (2014) werden zeer enthousiast gevierd door zowel pers en fans en op 20 januari 2017 verschijnt dan eindelijk het langverwachte derde album Oscillation, opgenomen door Joost van den Broek (o.a. Epica en Xandria) en uitgebracht door het Duitse Rodeostar Records.

Navarone speelde al op festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Colors of Ostrava (CZ), Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Huntenpop en verschillende bevrijdingsfestivals.
 
Verder verzorgden ze supports voor o.a. Extreme, Golden Earring, Uriah Heep en Rich Robinson, traden ze 2 keer op op de SENA Guitar Awards en deden ze al verschillende eigen Nederlandse headliner clubtours. Ook namenze deel aan de Classic Rock Roadshow in Duitsland (georganiseerd door Classic Rock Magazine) met shows in Hamburg, Koln, Frankfurt, Munchen, Berlijn en deden ze een tour van 10 shows in Spanje.
 
Jack Daniels riep Navarone in 2013 al uit tot Future Legends en maakte in samenwerking met Vice een mini-documentaire over de band. Met het nieuwe album ‘Oscillation’ lijkt het erop dat we het woordje ‘Future’ zelfs wel weg kunnen laten. 

Live
DEC 27: NL - Oss, De Lievekamp
DEC 29: NL - Nijmegen, Stadsschouwburg 
JAN 20: NL - Nijmegen, Doornroosje (ALBUM RELEASE / Uitverkocht)
JAN 21: NL - Erp, Monsters Of Mariaheide Festival
MAR 03: NL - Groningen, Vera
MAR 04: NL - Rotterdam, Rotown
MAR 09: NL - Eindhoven, Effenaar
MAR 10: NL - Haarlem, Patronaat
MAR 11: NL - Utrecht, De Helling